Tip: Beekdaelen-fietsroute. Een tocht met een doel

0

Wat zijn er toch veel mooie routes te vinden. Niet alleen de unieke tochten van FietsActief zelf natuurlijk, maar ook de bijzondere trajecten die regio’s zelf uitzetten. Mooi voorbeeld daarvan is de Beekdaelen-fietsroute in Zuid-Limburg, waar een specifiek idee achter zat.

Beekdaelen-fietsroute

Spreiding van fietsers? Goed idee. Lekker rustig zo

Beekdaelen-fietsroute

De Beekdaelen-fietsroute is een 50 kilometer lange tocht die via twee bewegwijzerde lussen al het moois laat zien van de gemeente Beekdaelen. Deze route is gecreëerd om het drukke Zuid-Limburgse Heuvelland te ontlasten en zo voor een betere spreiding te zorgen van fietsers in het gebied. Een fijn idee!

De gemeente Beekdaelen durfde het aan om met een flinke investering in het fietsnetwerk en een promotiecampagne het traditionele fietsaanbod uit te breiden. Het is een innovatieve route geworden door aandacht te geven aan de couleur locale van het gebied in de vorm van informatiezuilen die je onderweg tegenkomt. Mensen uit de de regio vertellen je er telkens waarom Beekdaelen zo bijzonder is en wat de mooiste bezienswaardigheden zijn.

Een mooi bewijs dat je spreiding van gasten kunt realiseren door een top-infrastructuur aan te leggen en die stevig te promoten. Dat mogen ze op meer plekken doen.

Meer informatie?

De Beekdaelen-fietsroute is te vinden op de website van Visit Zuid-Limburg of in kaartvorm af te halen bij één van de Visit Zuid-Limburg shops, servicepunten of folderposten. Op DEZE WEBSITE BEEKDAELENROUTE vind je meer informatie over de tocht. Voor meer informatie over fietsen in Zuid-Limburg ga je naar DEZE WEBSITE: VISIT ZUID-LIMBURG.

Beekdaelen-fietsroute

Twee mooie lussen, met één kort stukje grensrijden

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.