Het Noordelijke Zwarte Woud: tochten voor ieder type fietser

0

Voor elke fietser is er wel een mooie fietstocht te vinden in het Noordelijke Zwarte Woud. Dit deel van het populaire natuurgebied is erg geliefd bij fietsers, omdat iedereen hier de prachtige omgeving op eigen niveau kan verkennen. Met natuurlijk een lekker stuk Schwarzwälder Kirschtorte achter de kiezen! 

Het Noordelijke Zwarte Woud

Het Noordelijk Zwarte Woud is een van de mooiste vakantiebestemmingen in Duitsland als je houdt van rust, ruimte en natuur. Met de auto ben je er zo. Het staat bekend om de uitgestrekte dennenbossen. Vooral in het Noordelijke Zwarte Woud vind je tal van goed bewegwijzerde fietstochten. Fietsen door een idyllisch rivierdal is hier net zo goed mogelijk als een ontspannen fietstocht op zonnige hoogten. Prachtige bergen, bossen, valleien, wijngaarden en oude kastelen bepalen het uitzicht. Op deze Nederlandstalige website MEIN SCHWARTZWALD vind je altijd een fietstocht die bij je past. Met handige reisplanner en filters, zodat je de route helemaal op je wensen kunt afstemmen.

Uitzichten volop!

Gratis fietsroutes Zwarte Woud

Sportieve fietsers kunnen zich uitleven op de uitdagende grindpaden door de bossen. Voor de langeafstandsfietser zijn er twee gecertificeerde regionale fietsroutes: de Panorama-fietsroute Zwarte Woud en Fietsroute Heidelberg-Zwarte Woud-Bodensee. Daar ben je wel een weekje zoet mee! Ga naar DEZE PAGINA voor alle langere fietsroutes, van 32 tot 287 kilometer, dwars door het Zwarte Woud.

Ook een idee: de twee rivierfietspaden Nagoldtal-Radweg en Enztal-Radweg kunnen worden gecombineerd tot een rondrit, zodat je lekker lang langs het water fietst.

E-biken in het Zwarte Woud

Ook goed om te weten: in bijna elk dorp vind je wel een e-bike verhuur en oplaadpunten. Ga naar DEZE PAGINA voor 16 verschillende e-bike fietstochten waarbij je in een oogopslag de afstand, tijdsduur en aantal hoogtemeters ziet. Of bekijk op DEZE PAGINA 28 tochten die je per toerfiets kunt afleggen.

Kamperen

Je kunt in het Zwarte Woud ook fantastisch kamperen op een van de bosrijke campings of langs de mooie rivieren Nagold en Enz. Veel campings hebben meerdere sterren en bieden mooie zwembaden, animatie en barbecue-avonden in de vrije natuur. Tip: CAMPING KLEINZENHOF (vijf sterren) is een fijne uitvalsbasis voor fietsers met e-bikeverhuur en andere faciliteiten.

Beeld: Tourismus Gmbh Nördlicher Schwarzwald

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.