Geen Fiets en Wandelbeurs, wel een Fietsroute van het Jaar!

0

Ook zonder een fysieke Fiets en Wandelbeurs kiest de jury gelukkig weer een Fietsroute van het Jaar. Deze vier pareltjes zijn genomineerd!

Rara, waar loopt deze kanshebber van een route?

Fietsroute van het Jaar

Helaas gaat de geplande editie van de Fiets en Wandelbeurs op 25 en 26 februari 2022 niet door. De gevolgen van de pandemie maken het organiseren van het event dan onmogelijk. De organisatie bezint zich op nieuwe data in voorjaar van 2023. Ook de E-bike Xperience gaat niet door en zal op een ander moment plaatsvinden.

Gelukkig gaan de organisatie en de jury wél weer door met het kiezen van een Fietsroute van het Jaar. Daarvoor legden de juryleden afgelopen zomer en herfst duizenden kilometers in Europa af om routes in de praktijk te testen – ondanks alle corona-beperkingen. Ze letten daarbij op criteria als wegdek, bewegwijzering, hinder van ander verkeer en fietsfaciliteiten. Alleen nieuwe of recent gewijzigde routes komen in aanmerking voor de verkiezing. Hieronder de nominaties. Wij krijgen direct keuzestress! Jij ook?

Badischer Weinradweg

De Badischer Weinradweg in Duitsland telt 470 kilometer en loopt van Bazel naar Laudenach. De route gaat over de flanken van bergrug Isteiner Klotz door een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Duitsland. Het is af en toe flink klimmen, maar daar krijg je prachtige vergezichten voor terug. De overdadige kuurstad Baden-Baden vormt een contrast met de dorpen vol vakwerkhuizen. Ook de historische stad Heidelberg ligt op de route. Ga voor meer informatie naar: BADISCHE-WEINSTRASSE

Fietsroute van het Jaar

Daar heb je zo’n welverdiend vergezicht!

Vlaanderenroute

De Vlaanderenroute in België loopt 925 kilometer door Vlaanderen. Je beleeft de veelzijdigheid van Vlaanderen: beroemde steden en fraaie landschappen. De route gaat onder meer door de Kempen, de voormalige mijnstreek van Belgisch-Limburg, de heuvels van Haspengouw, het Pajottenland van de schilder Bruegel en de Vlaamse Ardennen. Indrukwekkend is het deel langs de Frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog, met als hoogtepunt het blazen van de Last Post in Ieper. Ga voor meer informatie naar: VLAANDEREN FIETSLAND

Fietsroute van het Jaar

Kijk: zo’n beroemde Vlaamse stad!

LF Waterlinieroute

De LF Waterlinieroute in Nederland voert je in 410 kilometer van Edam naar Bergen op Zoom. De waterlinies moesten Nederland beschermen tegen de vijand. Bij dreiging werden brede stroken land onder water gezet. De route gaat door de landschappen uit die tijd, met oude inundatiekanalen, sluizen en betonnen schuilplaatsen. Bijzonder zijn de vele forten, waar nu restaurants, B&B’s, campings, galeries en een bierbrouwerij zitten. Ook gaat de route langs oude stadjes als Edam, Muiden, Woudrichem en Willemstad. Ga voor meer informatie naar: LF WATERLINIEROUTE

Fietsroute van het Jaar

En zie hier een van de vele forten onderweg!

Royal Canal Greenway

De Royal Canal Greenway in Ierland telt 135 kilometer en loopt van Maynooth (Dublin) naar Cloondara / Longford. De Royal Canal werd meer dan tweehonderd jaar geleden aangelegd, om de rivieren Liffey en Shannon met elkaar te verbinden. Net buiten Dublin rij je langs weilanden met stenen muurtjes, ruïnes, heidevelden en moerassen. Het kronkelende pad is heerlijk vlak en toch veelzijdig. Onderweg tref je volop pubs, coffeetrucks en picknicktafels. Ook interessant zijn de tientallen oude bruggen, sluizen en aquaducten. Ga voor meer informatie naar: WATERWAYS IRELAND

Fietsroute van het Jaar

En hier zo’n leuk oud Iers bruggetje!

De Winnaar?

Het traject dat zich Fietsroute van het Jaar 2022 mag noemen maakt de organisatie eind februari bekend. Houd hiervoor de FIETSACTIEF-website en de website van de FIETS EN WANDELBEURS in de gaten!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.