Zomerinspiratie: fietsen en kamperen in de Alpen

0
De Tiroler Zugspitz Arena is een super bestemming voor een rustige vakantie in een prachtige bergomgeving. Als fietser kun je je hier naar hartenlust uitleven, bijvoorbeeld met een Gravel Bike of e-mountainbike. En je bent er zo! 

De Tiroler Zugspitz Arena ligt net over de Duitse grens in Oostenrijk, aan de zonnige zuidkant van de Zugspitz bergtop. Je vindt er prachtige natuur, kristalheldere meren, rust, sportieve uitdagingen, regionale cultuur en gastronomie. Er liggen zeven mooie kleine plaatsjes. Dit is een “Approved Bike Area” met veel tochten voor mountainbikers en andere fietsers. Vooral de plaatsen Ehrwald, Lermoos en Biberwier scoren hoge ogen met een grote variatie aan fietspaden, trails en MTB-routes.

Gravelbiken in Oostenrijk

De Tiroler Zugspitz Arena is een echte insidertip voor alle gravelbikers. In overeenstemming met de naam (Gravel = grind), zijn de Gravel Bikes perfect om bospaden en grindwegen te ontdekken. Je combineert het beste van zowel mountainbike- als racefietswerelden. Kijk hier voor alle gravelroutes!

E-mountainbiken in de Alpen

Ook steeds meer mountainbikers kiezen voor elektrische ondersteuning. Niet zo gek, want dat biedt je de mogelijkheid biedt om het Tiroolse berglandschap op je gemak te verkennen. Door de extra power worden ook mooie plekjes wat verder weg of op grote hoogte bereikbaar. Bijna alle fietsroutes zijn ook met een e-bike te doen. Je vindt in de regio genoeg laadpunten en fietsspecialisten om het e-mountainbiken eens te proberen.

Zugspitz-8 fietsroute

Met een e-mountainbike kun je bijvoorbeeld een mooie tocht maken rond de Zugspitz: de Zugspitz-8. De route loopt rond het Wettersteingebergte en de markante Daniëlberg. De grens tussen Beieren en Tirol loopt er dwars doorheen en dat maakt de tocht zo bijzonder. De meerdaagse fietstocht resulteert in een grenzeloze fietsbelevenis met veel afwisseling voor jong en oud. In totaal 112 km aan routes leiden over de dalbodem door de Zugspitz Arena Bayern-Tirol. Voor fietsers in goede conditie is de Zugspitz-8 uit te breiden met diverse uitdagende extra routes. Toegang is mogelijk vanaf tal van startpunten en is bereikbaar per mountainbike en e-mountainbike.

Autovrij fietsen rond het meer

‘Hier ben je praktisch aan het einde van de wereld, er is geen verkeer en geen lawaai’, zegt Birgit Hauser van camping Heiterwanger See. De kleine camping ligt pal aan het prachtige meer. Er is een grasstrand en wat verderop is een rivierstrand met kiezels. De omgeving is alleen te voet of per fiets te verkennen. Of ga het water op met een van de boottochten. Ook leuk om eens te proberen: SUP-en, je vindt hier een verhuurpunt!

Beeld: Tiroler Zugspitz Arena

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.