Ontdek de bijzondere dorpen van Trentino per e-bike

0

Verscholen in het prachtige berglandschap van Trentino liggen oude dorpjes met schattige straatjes, unieke verhalen en een onschatbare erfenis aan tradities. Leuk om met een e-bike te ontdekken!

Maar liefst zes van deze dorpen in Trentino staan op de lijst van de Borghi più belli d’Italia, een vereniging van kleine Italiaanse steden en dorpen van historisch belang. De mooiste dorpjes vind je allemaal bij elkaar op deze site. Mezzano en Vigo di Fassa zijn op 1 dag te bezoeken met een e-bike. Het fietspad in Valle di Primiero begint bij Masi di Imer: het is vlak en verbindt alle plaatsen met inbegrip van Mezzano, dat slechts 1,5 km van Imer en 3 km van Fiera di Primiero ligt. Vanuit Mezzano vervolg je de weg naar het bergdorpje Vigo di Fassa. Een fietspad van 45 km verbindt de valleien Fiemme en Fassa. Een fietstocht door deze vallei is makkelijk en loopt door een prachtig landschap. Als je het fietspad verlaat begin je met klimmen om de stad Vigo di Fassa te bereiken. Omdat het geen circulaire route is, kun je overnachten in Vigo di Fassa om de volgende dag weer terug te keren naar het beginpunt van de route.

UNESCO bike tour Trentino

De dorpen San Lorenzo en Rango zijn onderdeel van de “KilometroZero UNESCO-bike tour“, een fietservaring gecombineerd met de ontdekking van lokale smaken dankzij een proefvoucher die te koop is (voor € 19) bij de kantoren van het toerismebureau. In San Lorenzo zie je zeldzame landelijke architectuur, zoals de ‘pont’: een helling die toegang geeft tot de hooischuren in het bovenste gedeelte van de huizen. Via een klim naar het Bleggio-plateau bereik je Rango. In het hart van het dorp zijn bogen, kelders, entreehallen, fonteinen en stenen muren, geplaveide straten en oude woningen te bewonderen. De fietstocht gaat via Lomaso en de Ballinopas bergafwaarts richting het Tennomeer met zijn turquoise water.

Meer informatie over fietsen in Trentino vind je hier: https://www.visittrentino.info/nl/vakantie-ideeen/fietsen-en-mountainbiken

Beeld: Roberto Bragotto, Trentino Marketing, Constantino Briani, Ronny Kiaulehn, Tommaso Prugnol

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.