Lifehacks voor fietsen: kijk, zonder wasknijpers!

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple trucs die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: je was onderweg ophangen zonder wasknijpers. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Kijk, zonder wasknijpers!

Eerder noemden we al een tip om je was op te hangen zonder wasknijpers maar met broodclips – zie de link hieronder. Die werken namelijk best goed en zijn lichter en kleiner dan wasknijpers. Je kunt echter ook je fietswasje op de camping of in de hotelkamer ophangen ‘met zonder’ knijpers of clips.

Hiervoor heb je twee karabijnhaken met een dicht oog nodig en circa 7 of 8 meter koordelastiek. Trek het koordelastiek door het oog van een karabijnhaak en vouw het stuk koordelastiek dubbel. Knoop beide uiteinden van het elastiek vast aan de tweede karabijnhaak. Draai deze dubbele, uitrekbare waslijn een gewenst aantal slagen om de eigen as en bevestig de haken aan een ophangpunt. Tussen het gedraaide elastiek kun je zo van alles kwijt!

lifehacks voor fietsen

Karabijnhaak met oog

Lees ook: Lifehacks voor fietsen: broodclips & fietskleding

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.