4x fietsnieuws uit Zuid-Frankrijk: op naar Occitanië

0

Occitanië is de huidige naam voor de Languedoc-Roussillon en de Midi-Pyreneeën. In deze grote nieuwe regio in Zuid-Frankrijk vind je stranden, mooie oude plaatsjes, bergen – én mooie nieuwe fietsroutes! 

De Voie Verte Foix – Saint-Girons (Ariège) is afgelopen voorjaar van 2021 gereed gekomen. In 45 kilometer fiets je van Saint-Girons naar met Foix, over een oude spoorlijn. In de uitgestrekte landschappen van de Pyreneese uitlopers kun je ontspannen rijden over een veilig pad met weinig hoogteverschil.

Nieuwe verbinding met Canal des Deux Mers

De V82, de fietsroute van de Vallée de la Baïse (Gers – Hautes-Pyrénées), leidt langs de Baïse-rivier die hier rustig door Gascogne kabbelt op zijn weg van de Pyreneeën naar de Garonne. De route loopt door vruchtbare valleien en glooiende heuvels waar de druivensoorten worden geteeld voor wijnen als Madiran, Armagnacs, Flocs of Côtes de Gascogne. De route wordt dit jaar voltooid en telt 165 kilometer. Een mooie verbinding tussen de Voie Verte langs het Canal des Deux Mers in het noorden met de fietsroute van Piémont Pyrénéen in het zuiden.

Fietslabel voor Lozère

In het oosten van Occitanië is Lozère, een eldorado voor fietsliefhebbers, bekroond met het regionale fietslabel. Het label wordt toegekend door de Franse wielertoerismefederatie en is bedoeld om ontwikkelingen op fietsgebied te promoten. Met de wisselende natuurlandschappen, talrijke bewegwijzerde routes en een groot
netwerk van fietsverhuurbedrijven (ook e-bikes!) is Lozère een super bestemming voor fietsers. In deze regio vind je bijvoorbeeld ook de Gorges du Tarn.

Dagtocht vanaf Canal du Midi

De Voie Verte Maureilhan-Saint Chinian is afgelopen zomer geopend. Hiermee kunnen fietsers 33 kilometer aan veilige wegen ontdekken door wijngaarden en dennenbossen van de Herault. Een leuke dagtocht over het platteland vanaf het Canal du Midi. Ook te vinden in de app van de regio Minervois au Caroux, bekend van highlights als Roquebrun.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.