Volg de Drauradweg: ontdek vier landen op de fiets

0

Zin om er weer op uit te trekken en nieuwe plekken te ontdekken? Met de Drauradweg verken je in één fietsvakantie vier landen. De route volgt de rivier de Drau door Italië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië: lekker relaxed fietsen langs prachtige stadjes en overweldigende natuur.

De Drauradweg

De DRAURADWEG loopt langs de zuidzijde van de Alpen en volgt de Drau. Het startpunt ligt in Italië, in de Dolomieten. Hiervandaan fiets je geleidelijk omlaag, ontspannen fietsen dus! Wil je toch wat ondersteuning dan zijn er ook genoeg faciliteiten onderweg om de tocht per e-bike te rijden. Geen slecht idee, ook omdat het een lange route is. Een e-bike geeft je letterlijk wat meer bewegingsruimte: zo kun je wat langer de tijd nemen om mooie plekken langs de route te ontdekken, of wat vaker afwijken van de hoofdroute.

Op de fiets langs de rivier de Drau

De eerste etappe gaat naar Lienz, daarna fiets je verder naar Spittal en Villach in Karinthië. Daarvandaan rijd je naar het mooie Rosental en het historische Jauntal, tot je de grenssteden Lavamünd en Dravograd binnen fietst. De volgende halte is de Sloveense universiteitsstad Maribor: hier begint de Pannonische laagvlakte. De route eindigt bij Varaždin in Kroatië.

Fietsen langs de rivier de Drau

De Drauradweg is een veelzijdige fietsroute. Je ontdekt gaandeweg schitterende natuurgebieden: van imposante bergformaties in de Dolomieten tot lieflijke landschappen in het Rosental. En altijd volg je de oever van de rivier de Drau. De Drauradweg verbindt levendige steden zoals Villach en Maribor met traditionele dorpjes.

Kloven en watervallen ontdekken

Neem onderweg de tijd om de indrukwekkende natuur op je in te laten werken en bijzondere locaties mee te pikken, De TSCHEPPASCHLUCHT-KLOOF Is een unieke natuurbelevenis. Hier ervaar je de enorme kracht van het stromende water, een mooie tegenstelling met de tere zeldzame bloemen die hier groeien. Stap ook even af bij de WILDENSTEIN-WATERVAL in het zuiden van Karinthië, bij de Klopeiner See. Met 54 meter is dit een van de hoogste vrij vallende watervallen van Europa. Maak een korte wandeling naar het platform dat uitzicht biedt op de brullende watermassa’s. Dit ga je niet gauw meer vergeten!

Meer informatie? Ga naar DRAURADWEG

Beeld: Tourismusregion-Klopeiner-See-Suedkaernten-GmbH/Uwe-Geissler, Sebastian-Canaves/Off-The-Path-www-off-the-path-com, Oesterreich-Werbung/Martin-Steinthaler-tinefoto-com

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.