La Seine à Velo & Vélomaritime: nieuwe fietsroutes in Frankrijk

0

Frankrijk is na Duitsland de populairste fietsbestemming ter wereld. Het land streeft er echter naar om binnen vijf jaar op nummer één te staan. Goed nieuws voor fietsers, want daarom werkt Frankrijk aan de lopende band aan nieuwe fietsroutes . Zoals de route La Seine à Velo, van Parijs naar de kust. Vanaf Deauville in Normandië kun je vervolgens de nieuwe Vélomaritime oppikken! 

La Seine à Vélo

De nieuwe fietsroute La Seine à Velo verbindt Parijs met Deauville in Normandië. Je volgt de loop van de rivier de Seine langs mooie plekjes om even af te stappen. Zo geldt Giverny als de bakermat van het impressionisme, hier kun je de tuinen van Claude Monet bezoeken. Je komt ook langs Les Andelys met het Château GaillardVia de steden Rouen en Le Havre fiets je naar het Regionale natuurpark Les Boucles de la Seine Normande. Een pontje zet je over naar de Calvados regio waar je de oude haven van Honfleur tegenkomt en het groene Pays d’Auge. Proef een Calvados in Pont-l’Évêque en fiets dan slingerend langs de appelboomgaarden naar het strand van Deauville.

Nieuwe fietsroute langs de D-Day stranden

Vanaf Deaville kun je vervolgens de nieuwe Vélomaritime fietsroute oppikken, die zich langs de kust uitstrekt van Roscoff in Bretagne via Normandië, naar Duinkerken. Sinds afgelopen voorjaar is de route volledig bewegwijzerd. Op het traject Grandcamp-Maisy / Port-en-Bessin-Huppain fiets je in de sporen van de landingen van de geallieerden op D-Day van 6 juni 1944. Sinds oktober leidt de route langs een Voie Verte rond de kliffen van het Bessin-gebied tussen Grandcamp-Maisy en Vierville-sur-Mer. Je kunt Omaha Beach en de prachtig onderhouden Amerikaanse oorlogsbegraafplaats erboven bereiken via paden en secundaire wegen, deze route is sinds afgelopen zomer bewegwijzerd.

Er zit een steile afdaling voor Port-en-Bessin, dus je kunt de route het beste in deze richting fietsen. Neem de fiets mee in de trein naar Carentan-les-Marais en fiets hiervandaan het traject Carentan-les-Marais / Grandcamp-Maisy. Op 10 kilometer van Port-en-Bessin kun je de trein terugpakken vanuit Bayeux.

Beeld: La Seine à Vélo / David Darrault

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.