Nieuw: Cannondale Mavaro Neo 1

0

Cannondale omschrijft de fiets als de ‘ultimate city-to-country cruiser’. Vrij vertaald: de ideale fiets om door de stad en van de stad naar het buitengebied te ‘cruisen’.

HeadShok

De Amerikanen hebben een lekker oversized aluminium frame geproduceerd, leverbaar in vier maten, twee kleuren en met lage instap en met een klassieke bovenbuis. Vooraan vinden we een verende voorvork. En die mag wel even extra genoemd worden, want het is de gloednieuwe HeadShok. Een in de balhoofdbuis geïntegreerde verende voorvork. Met een nieuw Quad Cage naaldlagersysteem wat ondermeer garant staat voor ècht soepele vering van 50 mm. Dit gecombineerd met de oversized vorkpoten, brede naafafstand en taps toelopende stuurbuis zorgt ervoor dat je zowel extra comfort hebt als een scherp sturende e-bike. Extra fijn als je op volle snelheid door de urban jungle cruist. De nieuwe Mavaro Neo 1 wordt aangedreven door het nieuwe ‘Smart System’ van Bosch. Dat bestaat uit een extra grote 750Wh accu, Performance Line CX motor, LED afstandsbediening en Kiox 300-display. Met een bereik van maximaal 175 km op een enkele lading -zo kun je nog eens een stuk wegtrappen. Bij de afmontage heeft Cannondale gekozen voor een zeer hoogwaardig pakket: comfortabele verende zadelpen, krachtige Magura CT 2- hydraulische schijfremmen, een Gates CDX riem in combinatie met een Enviolo Trekking naaf. Naar gelang de maat heeft de Mavaro Schwalbe Big Ben Plus (LG/XL) of Continental Contact Plus City (SM/LG) rubber. Verder nog zaken als een verstelbare stuurpen met telefoon aansluiting, Tubus rek, Curana spatborden en een Abus slot. Dikke Urban e-bike!

Ogen in je rug

En een leuk detail: de zogenaamde Rear-Facing Radar. Ontwikkeld in samenwerking met Garmin. Die zorgt dat je altijd weet wat er achter je zit. Als er ‘iets’ aankomt dan gaat het achterlicht net iets harder branden en je ziet het gelijk op een soort ‘streepjescode’ op het display. Je ziet aan een verspringend wit puntje over de vijftien blokjes of de auto achter je er aan komt! Zo’n Garmin heeft een bereik tot 140 meter. Laten we ook niet vergeten dat Cannondale ervoor kiest om de verlichting altijd te laten branden; wel zo veilig. Vooraan is dit een Lezyne LED koplamp en een in de balhoofd geïntegreerde lamp en achter de zogenaamde E25 achterlicht. Cannondale Mavaro Neo 1 EQ € 5.999,- www.cannondale.com

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.