Wishlist: fietsen vanuit een boomhut bij Carcassonne

0

Fietsen langs het Canal du Midi in de buurt van de prachtige oude stad Carcassonne is al leuk. Maar als je dan ook nog verblijft in een fietsvriendelijke boomhut wordt het pas echt bijzonder. Via het jaagpad langs het kanaal fiets je zo naar de vestingstad!

Logis Hotel les Cabanes dans les Bois is een bijzonder hotel: hier bestaan de kamers uit boomhutten en zijn de hotelgangen paadjes die door het bos slingeren van het boerenlandgoed bij een kasteel. In je boomhut kun je ook het diner laten serveren. De volgende ochtend wordt je ontbijt in een mand op het terras gezet.

Fietsen langs het Canal du Midi

Het boomhuttenhotel ligt op maar 10 kilometer van de vestingstad Carcassonne – je ziet het liggen vanaf het landgoed. Met de 52 torens en haar 3 km lange dubbele stadsmuur is dit hét archetype van de middeleeuwse stad. Je fietst er zo naartoe over het jaagpad langs het Canal du Midi, dat langs het landgoed stroomt. Dit kanaal kun je op de fiets helemaal volgen van Toulouse tot de Middellandse zee. UNESCO Werelderfgoed, net als Carcassonne. De fietsroute van 240 km lang loopt via Carcassonne en Beziers, langs de lagune van Thau naar Sète aan de Middellandse zee. Het Canal du Midi maakt deel uit van het Canal des Deux Mers, een watersysteem dat doorloopt naar de Atlantische Oceaan. Op veel plaatsen kun je de trein terugpakken om zo leuke dagtochten te maken.

Fietsvriendelijke hotels

Logis Hotels is een internationaal samenwerkingsverband van onafhankelijke hotels en restaurants. Dit boomhuttenhotel is een van de meer dan 600 hotels die beschikken over een speciaal label voor fietsers, opgezet in samenwerking met de Franse Fietsfederatie. Dit label wordt toegekend aan hotels die speciale faciliteiten bieden voor fietsers: van overdekte fietsenstallingen, reparatiekits, bagageservice tot gedetailleerde routekaarten.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.