Sportief genieten in Oostenrijkse regio Hoogstiermarken

0

Culinaire fietstochten en tientallen fietsroutes die je desgewenst met een gehuurde e-bike kunt rijden: mogelijkheden genoeg in de Oostenrijkse regio Hoogstiermarken (of Hoch Steiermark in het Duits). De regio ligt ten zuiden van Wenen, tussen Semmering, Hochschwab en de Eisenerzer Alpen. Nog niet zo bekend en dus lekker rustig. 

Onder de 14 nieuwe dagtochten vind je ook een aantal fietstochtjes: goed gemarkeerde routes langs bezienswaardigheden, uitzichtpunten en horecapunten. De tochten zijn te vinden op www.outdooractive.com. Maar er zijn nog veel meer kant en klare routes te vinden in het uitgebreide fietsroutenetwerk. Variërend van makkelijke routes waaronder de Mur en Mürztalradweg tot en met de echte kuitenbijter Seebergradweg. Ideaal met een (gehuurde) e-bike. In de regio zijn er zo’n 50 accommodaties met het predicaat ‘fietsvriendelijk’.

Zien: bierbrouwerij & basiliek

Al in de Middeleeuwen brouwden nonnen bier in de abdij van Göss en in 1860 kocht meesterbrouwer Max Kober het pand en begon er de Gösser brouwerij. Niet alleen in Oostenrijk een zeer populair biertje. Wat de Heineken Experience voor Amsterdam is het Gösseum voor Leoben. Ze geven er een tussen april en oktober rondleidingen van zo’n uur met natuurlijk een proeverij aan het einde. Ook een bezoekje waard is de Basiliek van Mariazell. Mariazell is een klein plaatsje maar zeer bekend vanwege haar basiliek en het houten beeld van de Maagd Maria. Volgens de overlevering is met de bouw rond 1200 begonnen en in de 14e eeuw ontstond de kerk. In de 17e eeuw werd deze uitgebreid met twee fraaie torens. Een geliefd bedevaartsoord, maar ook gewoon een mooie plek!

 Meer info: www.hochsteiermark.at/nl/

Beeld: hochsteiermark.at

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.