Nog even nazomeren in Zeeland (+routetip!)

0

Nog éven de zomer wat oprekken met een paar mooie fietsdagen? Ga nazomeren in Zeeland! Hier kun je prachtig fietsen met het strand binnen handbereik. Westkapelle en Zoutelande bieden voor ieder wat wils – of je nu op zoek bent naar een gezellig badplaatsje of juist naar rust en een bijzondere historie. Volg de Bunkerroute op de fiets en je leert er alles over!

Zoutelande is allang geen onbekende meer. Dit sfeervolle dorp telt een hele reeks leuke restaurants en winkels om lekker langs te slenteren. Vanaf de dijk kijk je mooi uit over het strand en het dorp, met het koddige middeleeuwse kerkje. Het kan hier alleen wel gauw druk worden. Op de fiets ben je dan zo in Westkapelle, waar het nog heerlijk rustig is. Ook hier vind je fijne plekjes om iets te eten en te drinken – ga zeker een keer dineren bij de Zeezot! Het dorp heeft bovendien een bijzondere (oorlogs-)geschiedenis, die je mooi op de fiets kunt ontdekken met de Bunkerroute.

Gratis fietsroute op Walcheren: de Bunkerroute

Deze route van zo’n 67 km (in te korten tot 30 of 40 km) voert langs verschillende sporen van de Tweede Wereldoorlog. De route kun je hier gratis terugvinden. De kust van Walcheren werd door de Duitse bezetter flink versterkt met bunkers, tankgrachten en robuuste versperringen. Wel 80 bunkers zijn hier blijven staan. Bij de bevrijding werd het landschap weer ingrijpend veranderd. De dijken van Westkapelle werden door geallieerde vliegtuigen gebombardeerd waardoor het dorp overstroomde. Dijk- en Oorlogsmuseum Het Polderhuis vertelt op indringende wijze de verhalen van het bombardement. Neem zeker een kijkje bij het landingsvaartuig waarmee de geallieerden aan wal kwamen, in de gratis toegankelijke tuin. Je komt ‘m vanzelf tegen: het fietspad leidt er onderdoor.

Insidertip: de vakantiehuizen aan de Joossesweg

Perfect gelegen tussen Zoutelande en Westkapelle vind je de particuliere vakantiehuizen aan de Joossesweg. Pal achter de duinen, met een geweldig fietspad naar zowel Zoutelande als Westkapelle. De meeste bungalows zijn in gebruik als tweede huis, dus er is niet heel veel te huur. Het is dus even zoeken, maar dat maakt het juist zo bijzonder. Via Fijn op Vakantie kun je hier bijvoorbeeld een mooi huis huren. ’s Avonds in bed hoor je de schepen langsvaren op zee, die komen hier langs de kust zoals je mooi kunt zien vanaf het strand. In de grote tuin heb je genoeg zon en schaduw, net wat je wilt. Met twee schuurtjes dus ruimte genoeg voor (elektrische) fietsen. Huur je de fietsen liever ter plekke, dan kun je terecht bij Camping ’t Hoekje, verderop in de straat. Of in Zoutelande en Westkapelle natuurlijk! 

Beeld: Linda Korsten

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.