Nazomeren in Frankrijk met La Loire à Vélo

0

Een van de populairste en langste fietsroutes van Frankrijk, La Loire à Vélo, voert 900 kilometer langs deze iconische rivier. Van Cuffy (Centre-Val de Loire) en Saint-Brévinles-Pins (Pays de la Loire) ontdek je kastelen en tuinen, een mooie route om de zomer te verlengen!

La Loire à Vélo

La Loire à Vélo brengt je vanzelf bij de mooiste dorpjes, kastelen en tuinen. De route leidt over speciaal aangelegde fietspaden, landweggetjes en jaagpaden. Onderweg is er volop gelegenheid om uitstekend te eten en te genieten van deze regio die is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

La Loire à Vélo: het mooiste stuk

Insidertip: de 300 kilometer tussen Sully-sur-Loire in de Loiret en Chalonnes-sur-Loire in Anjou, ruwweg het middelste stuk, geldt als een van de mooiste trajecten. Perfect voor een fietsvakantie! Hier ontdek je allerlei natuurlijke en door de mens gemaakte juweeltjes, van grotwoningen en kalkstenen landhuizen tot eilanden in de rivier. In Sully-sur-Loire moet je natuurlijk eerst even het middeleeuwse kasteel bekijken, met zijn hoge torens en slotgrachten boven de Loire. Op de fiets leer je een andere kant van de Loire kennen. Zo kom je door Saint-Dyé-sur-Loire, een schattig dorpje aan de Loire dat vroeger dienst deed als haventje voor het transport van bouwmaterialen voor kasteel Chambord. Neem ook een kijkje in de tuinen in de Franse stijl die onder Lodewijk XIV werden ontworpen. Ook in Blois staat een koninklijk kasteel op je te wachten. Probeer hier de Licht & Geluidshow mee te pikken die het kasteel als projectiescherm gebruikt, de geschiedenis van Frankrijk wordt hiermee op wonderbaarlijke wijze tot leven gebracht.

Accueil Vélo (Fiets Welkom) in de Loire

Aan het gedeelte van Sully-sur-Loire tot Chalonnes-sur-Loire vind je ook veel mogelijkheden om een leuke dagtocht te maken: bij Blois, Amboise, Chaumur en Angers bijvoorbeeld. Kijk hier voor de complete kaart. Je kunt op veel plekken gemakkelijk de trein terug nemen, met een speciale ruimte voor je fiets. Langs de hele route vind je talloze mogelijkheden met het keurmerk Accueil Vélo (Fiets Welkom) waar je terecht kunt voor een warm onthaal en voorzieningen speciaal voor fietstoeristen. Ook e-bikes zijn te huur in de regio. Online vind je alle praktische info én complete arrangementen, handig!

Beeld: © A. Lamoureux

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.