Opladen langs de Linge: stap even af bij het Geofort

0

Accu bijna leeg tijdens een tochtje langs de Linge? Bij de fietsenstallingen van het leuke Geofort is een speciale oplaadplek voor e-bikers aangelegd. Met een lekkere pannenkoek laad je zelf ook weer helemaal op!

Het GeoFort is een bijzondere ontdekking in de Betuwe. Je vind dit leuke plekje vlak voor Asperen. Op het forteiland draait alles om de aarde. Stap in een lift die zich dwars door de aardbodem boort, zwerf door de ondergrondse gang en vind je weg als een zalm door het doolhof. Niet alleen leuk voor kinderen! Smul meteen van een taartje, salade, soep of tosti bij Pannenkoekenrestaurant de Wereldpan. Verspreid over het hele forteiland staan picknickbanken om zelf ook weer helemaal op te laden in de zon.

Gratis fietsroute door de Betuwe: Lingeroute

De Lingeroute volgt beide zijden van de Linge tussen Gorinchem en Geldermalsen. Geliefd in het voorjaar als je hier veel bloesem tegenkomt, maar eigenlijk het hele jaar door mooi. Onderweg kom je historische dijkdorpjes tegen zoals Rumpt, Heukelum en Acquoy. Dit laatste dorp is vooral bekend om de scheve kerktoren, die al uit het lood staat sinds de bouw in de 15e eeuw. De toren wordt daarom ook wel de ‘Betuwse toren van Pisa’ genoemd. Rivierwater sloeg geregeld grond onder de toren weg. Opvallend genoeg is op het kleine kerkhof van Acquoy met slechts 19 zerken is het graf van ene mevrouw Pisa te vinden: Cornelia Pisa. Ze was getrouwd met de voormalige hervormde predikant Nicolaas Hendrik Kuipéri. Nog een gek weetje: de toren is authentiek, maar de Catharinakerk zelf is in 1674 afgebroken na zware beschadigingen door een orkaan.

Beeld: Geofort

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.