Eyeopener: ga eens e-biken in het Kufsteinerland

0

Ga je graag e-biken in Nederland? Bedenk eens welke mogelijkheden je nu in het buitenland hebt: met je e-bike kun je veel makkelijker en meer fietsen  tijdens een bergvakantie. Zoals in de Oostenrijkse regio Kufsteinerland!

De cijfers liegen er niet om: Nederland telt zo’n 23 miljoen fietsen. Dat is meer dan het aantal inwoners! Ongeveer 2,5 miljoen daarvan is elektrisch, een aantal dat met de tijd steeds meer en harder groeit. Uit cijfers blijkt bovendien dat veruit de meeste tijd op de fiets wordt doorgebracht voor recreatieve doeleinden. Met de komst van de e-bike pakken Nederlanders nu ook op vakantie veel vaker de fiets en wordt er ook meer gefietst in de bergen. De regio Kufsteinerland speelt daarop in met goede mogelijkheden voor het maken van mooie tochten, al dan niet op een elektrische fiets.

Kufsteinerland: een echte fietsregio

Het Kufsteinerland ligt in het noordoosten van Tirol, vlak bij de grens met het Duitse Beieren en op de route richting de Brennerpas en Italië. De acht vakantiedorpen en de sfeervolle stad Kufstein met haar historische vesting bieden niet alleen prachtige natuur, maar ook historie, cultuur en bergactiviteiten. Met 15 verschillende fietsverhuurpartners en 12 laadstations in de hele regio kun je hier makkelijk meer uitdaging op te zoeken tijdens het fietsen. Met e-bikes leg je zo 100 km op een dag af! Tijdens het zomerseizoen kunnen wekelijks verschillende e-bikes worden getest. Met de KufsteinerlandCard kun je met korting een van de elektrische fietsen huren bij de plaatselijke VVV.

Relaxed fietsen in de bergen

Je hoeft geen fervente fietser te zijn om ook in de bergen mooie tochten te maken. Het Kufsteinerland telt veel eenvoudige routes voor rustige tochten op vlakke paden, naast de routes voor fanatieke fietsers die de hele regio willen ontdekken. Langs de rivier, de vesting Kufstein of dwars door bossen en over heuvels: het brede scala aan fietsroutes biedt mogelijkheden voor ieder type fietser.

Mooiste fietsroutes van Kufsteinerland

Een van de hoogtepunten van het Kufsteinerland is de Pölvenradrunde, een geleidelijke tocht langs idyllische landschappen en dorpjes met een lengte van 30 km. Het beginpunt kan zelf gekozen worden en onderweg zijn er tal van mogelijkheden om een rustmoment te pakken en te genieten van een Tiroolse specialiteit. Een andere aanrader is de langere Kaiserradrunde van 80 km, rondom het schilderachtige Kaisermassief.

Kufsteinerland Fiets Marathon

De Kufsteinerland Fiets Marathon vindt in 2021 op 5 september plaats. Er zijn verschillende tochten te maken, van de pittigere route van 124 km tot een route van 47,5 km langs de adembenemende uitzichten op de Wilder Kaiser. Beide tochten starten bij de vesting Kufstein en bieden prachtige panorama’s over de dorpen van de regio en de ongerepte natuur.

Beeld: Kufsteinerland, © Lolin, © ofp kommunikation 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.