Nieuwtjes uit de Franse bergen: lekker zen

0

Behoefte aan natuur, ontspanning en een compleet andere omgeving? Denk eens aan de Franse bergen. Tussen de reusachtige bergtoppen en gletsjers ben je binnen no time helemaal ‘zen’. Geniet van de rust en stilte, de flora en fauna én de vele streekproducten! 

Het Hôtel de la Poste in de Vogezen heeft een nieuwe spa waar geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën. Er is er ook een 100% ecologische sauna, uniek voor de Elzas. Wil je in de ochtend rustig wakker worden? Bestel dan een Peace & Toast Yoga Breakfast in het berggebied Morzine. Terwijl je je benen in je nek legt tijdens een privésessie yoga in je accommodatie, bereidt een professionele kok een lekker en evenwichtig ontbijt voor met lokale seizoensproducten.

Bijzondere slaapadresjes

In de Franse bergen kom je steeds meer bijzondere overnachtingadresjes tegen. Zoals een overnachting onder de sterren in een Bulle perchée, ook in Morzine. In deze transparante bubbel heb je een panoramisch uitzicht op de omringende bergen. Ben je op zoek naar een milieubewust verblijf, ga dan naar het tRois Hotel in Saint-Gervais, een gebouw uit de negentiende eeuw waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat met aandacht voor zero waste, plasticvrij en korte ketens. De comfortabele berghut van Le Saut bij Méribel is een fijne uitvalsbasis voor wandelaars en liefhebbers van het hooggebergte. Leuk ter afwisseling van het fietsen. Ze gaan hier ecologisch verantwoord te werk, met zonnepanelen, ter plekke gefilterd water en afvalhout voor de verwarming. Ook in Val Thorens overnachten in een berghut: wandel van de Col de la Chambre naar de Vallée des Encombres voor de berghut Gittamelon, waar fondue, lokale geitenkaas en honing uit de vallei op je wachten.

Lokaal bier en streekgerechten

Ook op het gebied van lekker eten zijn er nieuwtjes te melden. Le Devoluy is een microbrouwerij rijker: de Microbrasserie La Bure op steenworp afstand van de Col du Festre. Christophe, die de boel runt, kwam na een lang verblijf in Engeland terug in Frankrijk en miste het drinken van een biertje dat hij lekker vond. Daarom begon hij zelf wat te brouwen et voilà, een nieuwe passie was geboren. Hij gebruikt het pure water uit de bron Mouche Chat en lokale biologische rogge wat zijn bieren een unieke smaak geeft. Bijzonder dineren kan bij Chalet de Paccaly in La Clusaz, een stukje paradijs op 1500 meter hoogte. Hier serveren Greg en Astrid gerechten op basis van planten en bloemen uit de bergen. Vanuit Morzine kun je iedere dinsdagmiddag op pad met Claude: na een makkelijke wandeling van een uur ga je zelf vuur maken om brood te bakken voor bij de maaltijd met lokale producten. Geweldig om te doen na een dagje op de fiets!

Fietsen in de Franse bergen

Fietsen door de bergachtige landschappen is populairder dan ooit dit jaar. Kuuroord Brides-les-Bains investeert volop in elektrisch ondersteunde fietsen (VAE), om stilzitten tegen te gaan en de vele spabezoekers die het dorp rijk is aan te zetten om lekker te bewegen. In Les Menuires wordt gravel biken toegankelijk dankzij de Easy Bike. De gravel bike houdt het midden tussen een racefiets en een mountainbike, en is de ideale fiets om de Touretappe Moutiers – Val Thorens te rijden! Kijk hier voor alle info rond fietsen in de Franse bergen. Tip: om je ontdekkingstocht makkelijker te maken, kun je het zogenaamde bergpaspoort aanschaffen dat toegang geeft tot allerhande activiteiten en bijvoorbeeld pendeldiensten of skiliften.

 

Voor actuele informatie over de situatie rondom COVID-19 in Frankrijk, ga naar: https://nl.france.fr/nl/bereid-je-reis-voor-naar-frankrijk/coronavirus-informatie-situatie-frankrijk

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.