Leuk fietsadresje in de IJsselvallei: Bissems Hofstede

0

Fijn fietsadres in de IJsselvallei: de Bissems Hofstede. Een superstek om te ontspannen na je fietstocht, met uitzicht op de schitterende uiterwaarden van de IJssel. Neem meteen de extra dikke Hanzegids mee die je bij het nieuwe nummer vindt, vol fietsroutes en leuke adresjes om af te stappen! 

De Bissems Hofstede is een prachtig plekje. De monumentale dijkschuur bij de IJsselhoeve is door de eigenaren verbouwd tot gastenverblijf. De hofstede bestaat al sinds de zeventiende eeuw en is ontstaan als afsplitsing van een naastgelegen middeleeuwse kloosterboerderij.  Op de boerderij houden ze zo’n honderd melkkoeien – loop gerust de ligboxenstal binnen, waar de koeien gevoerd worden of vredig liggen te herkauwen. Zomers lopen ze in het land achter de boerderij, want er wordt hier veel waarde gehecht aan de natuurlijke weidegang.

Eeuwenoud maar met een modern tintje

In de historische wagenschuur langs de dijk zijn twee gastenverblijven gemaakt. De eeuwenoude gebinten en muren zorgen voor een gezellige sfeer. Een mooi contrast met de moderne inrichting, keuken en badkamer. De appartementen zijn geschikt voor twee tot vier personen, vanuit de slaapkamers  op de bovenverdieping heb je ruim uitzicht over de IJssel. Leuk: over de Bissems Hofstede is een heuse boerderijbiografie verschenen, met allerlei verhalen en anekdotes over het boerenleven in de IJsselstreek van de afgelopen eeuw. Je kunt er in je gastenverblijf heerlijk doorheen bladeren na je fietstocht.

Gratis fietsroutes door de IJsselvallei

Aan leuke fietstochtjes geen gebrek hier! De routes Rondje Pontje Wijhe Heerde Olst en De grensstreek Gelderland lopen langs of dichtbij je logeeradres. Of maak zelf een knooppuntenroute, bijvoorbeeld van de IJsselvallei naar de Veluwe kan fietsen en weer terug. Lekker afwisselend. Ook de Hanzesteden Deventer, Zwolle, Hattem, Kampen liggen op fietsafstand – in onze nieuwe Hanzegids lees je hier alles over!

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.