Laat je testen in Duitsland bij een kop koffie

0

Wil je op vakantie naar Duitsland? Denk eens aan de budgethostelketen a&o. In verschillende Duitse vestigingen wordt je gratis getest op corona – het duurt maar een kwartiertje. En je krijgt als bedankje een gratis kop koffie of thee! Sowieso een fijn hostel voor fietsers, want je mag hier nu ook je fiets meenemen naar je kamer.

Sinds afgelopen voorjaar worden de gratis Covid-19 tests in de a&o hostels München, Leipzig, Berlijn, Dresden, Stuttgart en Neurenberg aangeboden aan gasten en stadsbewoners. Deze service wordt nog uitgerold over alle Duitse vestigingen van de hostelketen. De test en evaluatie nemen ongeveer 15 minuten in beslag – en als bedankje voor het testen biedt a&o na afloop gratis een verse kop koffie of thee aan. De resultaten worden direct als e-mail verstuurd en kunnen desgewenst ook worden afgedrukt. Negatieve testen zijn nog vaak nodig, door die op je overnachtingsadres te doen kun je meteen verder met je dag. De testen zijn algemeen erkend en worden overlegd voor toegang, reizen of bezoek aan bijvoorbeeld musea, evenementen, culturele en muziekevenementen. Kijk hier voor alle info over de testcenters

Klimaatneutraal op vakantie

De hostelketen a&o gebruikt veganistische tests met zogenaamde neutraliserende antilichamen, zo gaan ze ook duurzaam te werk. Geen holle term hier: met de Road to Zero 2025 klimaatstrategie won de keten onlangs nog een Duitse prijs voor duurzame projecten. Met minder dan zes kilogram CO2 per overnachting zit de Berlijnse hostelketen nu al zo’n 75% onder de emissiewaarden van andere hostels. En ze zijn nog niet klaar: tegen 2025 willen ze de eerste emissievrije hostelketen in Europa zijn. Die laatste stappen gaan lukken door de CO2 vervuiling van een verblijf volledig te compenseren, bijvoorbeeld via heide- of bebossingsprojecten.

Fietsverhuur + gratis fietsroutes

De hostelketen a&o is de grootste aanbieder van hostels in Europa, dus het project zet flink zoden aan de dijk. Het plan bestaat uit meer dan 170 maatregelen, waarvan er al zo’n 100 zijn uitgevoerd. Van ledlampen tot zonnepanelen en van waterloze toiletten tot slimme, waterbesparende schoonmaakrobots, tot aan het gebruik van duurzame vloerbedekkingen en ecologische ongediertebestrijding. Je kunt kiezen voor een veganistisch ontbijt, vrijwillig afzien van schoonmaakdiensten én fietsen huren! Gratis online fietsroutes vind je heel handig via deze site – tik gewoon in naar welke stad je op pad gaat en de routes rollen er vanzelf uit.

Nieuw: fiets mee op de kamer in Duitsland

Nieuw is Bike Plus bij a&o Hostels: je mag je fiets meenemen naar je kamer! Het idee komt van Torsten Loos, Director Operations bij a&o, die elke dag in Berlijn meer dan 60 km fietst. Van zijn huis in Falkensee in Brandenburg is het 30 km naar het hoofdkantoor in het centrum en ook in de stad gebruikt hij zijn fiets overal voor. Steeds meer mensen reizen met een eigen (vaak dure) fiets, die kun je nu veilig en droog op je eigen kamer stallen voor 5 euro per nacht. Online te boeken bij de reservering, per e-mail, telefonisch of ter plaatse. Bijkomend voordeel: als ze genoeg beschikbaarheid hebben krijg je meteen een grotere kamer voor jezelf en je geliefde tweewieler!

Beeld: a&o hostels

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.