Tip: Nysted Strand Camping, de eerste Deense camping met EU Ecolabel

0

Op zoek naar een leuke camping in Denemarken? Nysted Strand Camping op de Lolland-Falster eilanden heeft als eerste Deense camping het EU Ecolabel ontvangen. Met dit certificaat op zak maakt de camping onderdeel uit van een exclusief gezelschap van 20 Europese campings die het officiële Europese duurzaamheidslabel mogen voeren.

Het EU Ecolabel is het officiële Europese eco-label. Het doel is om de totale impact van de mens op het milieu van productie tot consumptie te minimaliseren. Hierbij wordt gekeken naar de energie- en waterconsumptie en de afvalverwerking. Ook moeten extra punten worden behaald in verschillende categorieën, van aan het weren van pesticide tot de verkoop van lokale en biologische producten, duurzaam transport en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Fietsen op de Lolland-Falster eilanden

Nysted Strand Camping heeft ook huisjes (hytter), mocht je niet zo van het kamperen  zijn. Een leuke uitvalsbasis voor de Lolland-Falster eilanden, op ongeveer een uur rijden van Kopenhagen (super voor een dagtochtje!). De kleine gezellige eilandjes Lolland-Falster zijn leuk om te ontdekken met hun prachtige stranden, je vindt hier tal van uitgezette fietsroutes. Zonder hellingen! Maak ook zeker een uitstapje naar het indrukwekkende Dodekalitten. Bezoek de mooie kliffen Møns Klint en Stevns Klint of geniet van het uitzicht vanaf de uitkijktoren in Camp Adventure.

Beeld: © VisitLolland-Falster, Nysted Strand Camping & Hytteferie

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.