Leuk fietsnieuws van de Dopper: nieuwe Bottle Holder & Swapfiets Dopper

0

Een leuk nieuwtje van de Nederlandse sociale onderneming Dopper, bekend van de drinkflessen: de Elvis & Kresse x Dopper Bottle Holder. Deze ocean-saving sidekick is handgemaakt van afgedankte brandslangen, gered van de vuilnisbelt. De Bottle Holder houdt je Dopper aan je zijde en je handen vrij terwijl je fietst. 

De houder is een mooi, stoer en duurzaam accessoire waarmee je plasticvervuiling bestrijdt – in stijl. Volledig handgemaakt van afgedankte Londense brandslangen door Elvis & Kresse. De Dopper Holder is een mooi voorbeeld van duurzaam vakmanschap – afval krijgt een nieuw leven en gaat weer jaren mee. Aan te passen voor alle Dopper-types, zodat jouw favoriete Dopper altijd past.

Recycle: duurzaam drinkwater op de fiets

Ook nieuw is de drinkfles die ze hebben ontworpen voor Swapfiets: de Special Edition Swapfiets Dopper. Bij Swapfiets zorg je er met een fiets abonnement voor dat je altijd een goed werkende fiets tot je beschikking hebt. Het Swapfiets Deluxe 7-model is al voor 88% circulair. In 2025 wil het bedrijf volledig circulaire fietsen op de weg hebben. Op dit moment heeft Swapfiets al een ‘zero-rubber-waste’ beleid en ontwikkelen ze fietsen die hergebruikt kunnen worden. De drinkfles wordt verkocht via een speciale landingspagina.

Microplastic in onze voedselketen

Dopper maakt herbruikbare waterflessen zodat er minder wegwerpflessen in omloop komen. Eén fles voorkomt dat 40 wegwerpflessen in onze oceanen belanden. Jaarlijks komt 8 miljoen ton plastic in de oceanen terecht. Dit plastic breekt niet af maar valt uiteen in in kleinere stukjes, die microplastic worden genoemd. Een recent onderzoek van de Universiteit van Newcastle toont aan dat microplastic in onze voedselketen terechtkomt. De onderzoekers hebben berekend dat we gemiddeld 5 gram plastic per week ‘eten’, bijvoorbeeld door micro plastic in drinkwater en vis. Dat komt ongeveer neer op het gewicht van een credit card.

 

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.