Ontdek de Caribische kant van Schotland (+ fietsroutetip!)

0

Schotland viert het Jaar van Kust en Water in 2021, maar helaas blijft het voor ons even plaatjes kijken. Toch kan het geen kwaad om over de witte, haast tropische stranden, adembenemende eilanden en kusten te dromen. Begin stilletjes een vakantie te plannen, voor wanneer het weer kan! 

Virtueel op vakantie: de Hebridean Wayfietsroute

We snappen dat een vakantie naar Schotland er momenteel niet inzit, maar deze 360°-video’s zijn een aardig alternatief! Zoals de video hieronder bijvoorbeeld, die je helemaal meeneemt naar het uiterste westen. Aan de zuidelijke punt van de Buiten-Hebriden vind je de wilde eilanden Mingulay, Berneray en Pabbay. De National Trust for Scotland heeft deze onbewoonde eilanden aan de rand van Europa tegenwoordig in pacht. Het zijn geweldige plekken om aan te meren, zeker als je dol op fauna bent. Kom in de zomer langs, wanneer de indrukwekkende, 250 meter hoge kliffen vol met nestelende trekvogels zitten. Ontdek het spookdorp op Mingulay en stel je voor hoe het leven er ooit uit zag. Op Pabbay zul je de enige twee Pictische stenen van de Buiten-Hebriden zien. Helemaal leuk: je kunt hier prachtig fietsen! De Hebridean Wayfietsroute is een route van 297 km, die 10 eilanden in de eilandengroep doorkruist.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.