Fietsen door kunst aan de Vlaamse kust

0

Beaufort 21, van 27 mei tot 7 november 2021, is de zevende editie van de Triënnale voor hedendaagse kunst aan zee in de Vlaamse kuststeden. En je kunt er op de fiets doorheen rijden! Drie speciaal uitgezette fietsroutes leiden je langs de kunstwerken.

De 30 kunstwerken van het Beaufort Beeldenpark staan verspreid over de hele Belgische kustlijn. Altijd leuk om te bezoeken, maar extra bijzonder tijdens het terugkerend Triënnale festival. Dit jaar heeft als thema: “hoe de mens onderhevig is aan de wil van de natuur”. Curator Heidi Ballet selecteerde 21 kunstenaars die hun werken in de diverse kustgemeenten zullen tonen. Nieuw is het project voor de volledige kust: tijdens de zomer wordt een muzikale creatie van kunstenaar Ari Benjamin Meyers (US) uitgevoerd in elke kuststad. Een deel van de werken worden toegevoegd aan het permanente beeldenpark. Het decor van de zee en de toegankelijkheid van de werken in de openbare ruimte maken dit kunstfestival heel bijzonder!

Gratis fietsroutes langs kunst aan de kust

Tip, bezoek de werken op de fiets, kijk hier voor de routes! Hoe lang je op pad gaat en hoeveel kunstwerken je onderweg meepikt, bepaal je helemaal zelf. Via de 3 uitgestippelde fietslussen trap je van knooppunt naar knooppunt en ontdek je onderweg de kunstwerken die langs het fietsnetwerk liggen. Via de 3 uitgestippelde fietslussen trap je van knooppunt naar knooppunt en ontdek je onderweg de kunstwerken die langs het fietsnetwerk liggen. In de gratis Beaufort Beeldenpark pocket staan de fietslussen voor je uitgestippeld: fietslus Westkust van 42,5 km, fietslus Middenkust van 43,6 km of fietslus Oostkust van 51,8 km.

Voor meer informatie over de Kust en het permanente beeldenpark: www.beaufortbeeldenpark.be, www.dekust.be

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.