Cannondale Tesoro Neo X Speed

0

Tot voor kort had Cannondale alleen maar e-bikes met een ondersteuning tot 25 kilometer per uur. Maar dat is nu veranderd: Cannondale komt met de Tesoro Neo X Speed. Juist, Speed staat voor snelheid. Het is dan ook een speedpedelec.

Cannondale Tesoro Neo X Speed

Snelle vogel die X Speed

Cannondale Tesoro Neo X Speed

De reden: liever meer fietsen op de weg dan auto’s. Cannondale ziet in de Tesoro Neo X Speed dat ‘wij ons aanbod versterken om nog meer bij te kunnen dragen aan het oplossen van de mobiliteitsvraagstukken in Nederland, Vlaanderen en natuurlijk ook in vele andere landen. De Tesoro Neo X Speed is voor veel mensen dé ideale oplossing voor het vervangen van de auto door de fiets als vervoersmiddel, of zoals wij zeggen: ‘One Less Car!’.

De strakke cockpit

Stoer

De Tesoro Neo X Speed komt niet helemaal uit het niets: het is gebaseerd op de Tesoro Neo X. Kenmerken: robuust frame, brede banden en verende onderdelen voor de meest ruwe ondergronden. En ruimte voor het meenemen van bagage. Daarnaast zijn er zaken als het eenvoudig verdubbelen van je bereik: de standaard ‘intube’ 652Wh accu is eenvoudig uit te breiden doordat het frame voorbereid is voor de montage van een extra accu. De middenmotor is er een van Bosch. Met een koppel van 85Nm en de mogelijkheid om je eigen vermogen tot 340 procent te boosten. Verder Schwalbe Big Ben + banden, SR Suntour-verende voorvork, Magura-schijfremmen, Shimano 11-speed Deore-achterderailleur, FSA-crankstel en een verende zadelpen. Stoere fiets!

Krachtige Bosch-middenmotor

Smartform C1

Het frame is gemaakt van oversized Smartform C1 aluminium. Met reflecterende details op het frame en de banden: dat vergroot de zichtbaarheid en dus de veiligheid van de rijder. Uiteraard heeft de fiets LED-verlichting. De Tesoro Neo X Speed heeft een adviesverkoopprijs van  6.199 euro en is verkrijgbaar in de maten SM, MD, LG en XL. Binnenkort nemen we Tesoro Neo X Speed onder de loep voor een eerste proefrit. Kijk ondertussen op de CANNONDALE WEBSITE voor meer informatie.

Shimano 11-speed Deore achterderailleur

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.