Tip: fiets de Kastelenroute Dalfsen vanuit een bijzonder logeeradres

0

Rijd eens de Kastelenroute Dalfsen! Hiermee ontdek je prachtige historische locaties in het al even mooie Overijsselse Vechtdal. Helemaal leuk vanuit een bijzonder logeeradres, zoals ’t Witte Huis! 

Met de Kastelenroute Dalfsen fiets je zo van het ene mooie plekje naar het andere. Kasteel Rechteren is verreweg het belangrijkste en mooiste historische bouwwerk gelegen aan de weg van Dalfsen naar Vilsteren. Het kasteel is de enige van de middeleeuwse kastelen in Overijssel waarvan ondanks vele tegenvallen belangrijke delen zijn overgebleven.

Historische locaties in het Vechtdal

Huize Hessum is een op een omgracht terrein gelegen buitenhuis dat in 1830 gebouwd werd. Het was eigenlijk van de familie Van Der Ketten en ging in 1909 over aan de familie Von Martels. Huize Den Berg (hieronder) is een oude havezate, die sinds 1483 in bezit is geweest van verschillende adellijke families. Sinds 1703 behoren het huis en het landgoed toe aan de familie Van Dedem. In dat jaar werd het huis afgebroken en het huidige huis Den Berg gebouwd.

Bijzonder vakantiehuisje: ’t Witte Huis

Je fietsdag wordt nog leuker als je logeert op een bijzonder plekje! ’t Witte Huis is gelegen op één van de mooiste plekjes in het Overijsselse Vechtdal vlakbij Dalfsen iets ten Oosten van Zwolle. Dit vakantiehuisje voor 2 personen staat verscholen tussen de bomen van Buitenplaats de Horte. De Kastelenroute Dalfsen komt erlangs! Dit historisch pareltje stamt uit de vorige eeuw en diende als biljartkamer voor de landheer. ’t Witte Huis is ingericht als studio met een compacte keuken, comfortabele woonkamer en gezellige houtkachel. Puur en comfortabel met uitsluitend natuurlijke, duurzaam materialen zoals het lokaal geproduceerde By Mölle bedlinnen. Het natuurhuisje heeft een besloten tuin met een grote houten buitentafel, lekkere zitjes en barbecue. Vanuit de tuin loop je zo het bos in en kan je genieten van het landgoed met eigen boomgaard en historische druivenkas. Wat een plek om het voorjaar in te luiden!

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.