Ontdek Eindhovense street art met de de Urban fietsroute

0

Een leuke anders dan anders route om deze lente te ontdekken: de Urban fietsroute Eindhoven. Op de fiets ontdek je vanzelf langs alle creatieve hotspots in de stad – van street art tot spectaculaire architectuur. Inspirerend!

De Urban fietsroute Eindhoven (22 km) voert je langs alle creatieve hotspots in de stad. De route is met opzet kort gehouden, zodat je alle tijd hebt om de bijzondere locaties onderweg te ontdekken. Zoals de Blob: ‘Binary Large OBject’. Een futuristisch gebouw van glas en staal in een organische vorm.

Fietsroute langs design in Eindhoven

Je fietst met deze route langs het Philips Museum, het Van Abbemuseum voor moderne en hedendaagse kunst en het Evoluon. En je komt tijdens je fietstocht bijzondere street art tegen, van de subtiele betonbewerkingen van Big Daddy Gun tot de spectaculaire graffitikunstwerken in de Berenkuil. Wijk tussen knooppunt 2 en 91 even van de route af en bezoek Strijp-S voor het echte Urban gevoel. Dit oude Philips-terrein werd voorheen ook wel de Verboden Stad genoemd. Nu is het een creatieve hotspot waar leuke nieuwe dingen ontstaan. Tussen knooppunt 94 en 95 ligt het NRE terrein, met Fifth als geweldige uitspanning en ook de Cyklist(speciaal wielercafe) het bezoeken waard. Houd je van design, bezoek dan ook de werkplaats van Piet Hein Eek,  tussen knooppunt 90 en 91.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.