Tips voor Duitsland in 2021: van Luther tot virtueel wijnproeven

0

Tot het weer mogelijk is om veilig naar Duitsland te reizen, kun je volop inspiratie opdoen met #DiscoverGermanyfromHome: van de opening van het Kindermuseum in het Joods Museum te Berlijn en het Lutherjaar 2021 in Worms tot virtuele wijnproeverijen en fitnessprogramma’s in Duitse kuuroorden. Dit jaar wordt ook de 200e geboortedag van Sebastian Kneipp gevierd!

Duitsland staat bekend om zijn wijnbouwgebieden. Liefhebbers kunnen nu met virtuele wijnproeverijen verschillende Duitse wijnen uitproberen, zelfs wanneer reizen niet mogelijk is. Verschillende regio’s, zoals de Moezel en Rheinhessen, bieden momenteel de wijnproeverijen aan. Meestal ontvangen de deelnemers vooraf een betaald pakket met wijnen. Tijdens de gezamenlijke virtuele proeverij krijg je informatie over de verschillende druivensoorten en de streek. Een mooi voorproefje voor een echte wijnfietsreis naar Duitsland!

Opening Joods Kindermuseum in Berlijn

De opening van het Kindermuseum ANOHA in het Joods Museum in Berlijn staat gepland voor het voorjaar van 2021. Na een ingrijpende verbouwing van het Joods Museum in 2020 is de Kinderwereld bedoeld om jonge bezoekers in crèche- en basisschoolleeftijd aan te spreken. Centraal in dit kindermuseum staat de Ark van Noach in de vorm van een groot rond houten schip. Honderdvijftig dierensculpturen van duurzame materialen maken het verhaal compleet. Het doel van de tentoonstelling is kinderen te laten nadenken over een respectvol samenleven van mens, dier en natuur. Kinderen leren daarnaast om zelf actief te worden voor een betere wereld, gekenmerkt door diversiteit.

Met een nachtwaker door Düsseldorf

De sfeer van Duitse steden kun je ook vanuit je luie stoel opsnuiven: diverse plaatsen hebben virtuele rondleidingen samengesteld. Deelnemers krijgen de gelegenheid om over specifieke onderwerpen meer te weten te komen, zoals over de lokale geschiedenis en cultuur en plaatselijke tradities. Zo heeft München een Engelstalige rondleiding van veertig minuten gelanceerd en maak je in Düsseldorf een virtuele wandeling met een nachtwaker!

Luther-jaar 2021 in Worms

In 2021 staat Worms geheel in het teken van Luther, die precies vijfhonderd jaar geleden weigerde zijn stellingen in te trekken. Hiermee verzette hij zich tegen keizer Karel V en de katholieke kerk. Dit resulteerde in het Edict van Worms, waarbij hij in de rijksban werd gedaan. Ter gelegenheid van deze gebeurtenis is er dit jaar een programma opgesteld, dat bestaat uit een tentoonstelling in het Andreasstift, festivals in juli en augustus en een multimediaproductie over ‘500 jaar Rijksdag van Worms’ op 17 april.

Online fitnessprogramma van Duitse spa’s

Wellnesscentra staan dit jaar in het zonnetje met de campagne German.Spa.Tradition. Met circa 350 gecertificeerde kuuroorden heeft Duitsland een gevarieerd toeristisch wellnessaanbod. Zolang een gezondheidsreis naar Duitsland nog niet mogelijk is, biedt Bad Füssing een gratis digitaal trainingsprogramma aan met veel video’s. Aan bod komen onder andere het versterken van je rug en de flexibiliteit van je gewrichten. Met deze virtuele gezondheidsreis neem je alvast een duik in de wereld van de Duitse kuuroorden en kom je in de stemming voor een reis naar Duitsland, voor wanneer het straks weer mag!

Meer informatie: https://www.germany.travel/en/home.html

Beeld: Christof Herdt & Günter Standl, GNTB

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.