Game leert jonge fietsers over de dode hoek

0

In het verkeer kunnen er uit iedere hoek fietsers voorbijkomen, het wordt steeds drukker. Vooral met kinderen op de fiets kan het een uitdaging zijn. De dode hoek is een situatie waar je als fietser niet in terecht wil komen. Hoe leer je kinderen dit, op een manier die aanspreekt tot de verbeelding en blijft hangen? Met een educatief en competitief verkeersspel! 

Twee jaar geleden ging Dutch Rose Media aan de slag voor Veilig Verkeer Nederland. Jonge kinderen moesten op een aantrekkelijke en speelse manier bewuster worden van de gevaren van de dode hoek. Samen ontwikkelden ze hiervoor een AR-game, een game die gebruik maakt van augmented reality. Afgelopen zomer is het spel doorontwikkeld: de game ervaring en het storytelling-element mochten versterkt worden. Het resultaat is een vernieuwde game waarin je via een nieuwe verhaallijn op een speelse manier door 8 levels wordt meegenomen.

Educatieve game voor verkeersveiligheid

De AR-game ‘Uit De Hoek’ werkt eenvoudig. Je scant met jouw device (dit kan een smartphone of een iPad zijn) een vlak oppervlak zoals de vloer of een tafel. Als deze juist is gescand kan de AR-game beginnen! In de game sta jij als fietser centraal. Een fietser met een missie: jij vindt een pakketje op straat en wil deze graag terugbrengen naar de auto die dit pakketje is verloren, Gedurende de fietstocht kom je als fietser in verschillende situaties terecht waarin de dode hoek centraal staat. Want welke plaats is nu het beste om te gaan staan om uit die dode hoek te blijven? In ieder level kom je net zoals in het echte leven een ander vervoersmiddel tegen, waarbij dus ook andere regels kunnen gelden.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Vrachtwagens en de dode hoek

Wat extra leuk is aan deze game, is dat er bij een level een 3D-zijspiegel van een vrachtwagen verschijnt. Zo kunnen spelers zien wat een vrachtwagenchauffeur in het echte leven zou moeten zien op de weg. De driedimensionale AR-wereld en het competitieve speelelement maken het een leuke manier om meer te leren over de dode hoek, voor kinderen én volwassenen! De game staat sinds kort online in de app stores.

Meer info: https://vvn.nl/uitdehoek

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.