Ontdek AndOlives Travel met een privé fietsreis door Portugal

0

Ruim 45 jaar ervaring in een nieuw jasje: Isropa gaat verder onder de merknaam &Olives Travel. Vanwege de Covid-19 pandemie zijn de behoeften ten aanzien van reizen veranderd. Vandaar de nieuwe naam en website, maar compleet met nieuwe bestemmingen, bijzondere rondreizen en unieke accommodaties. Kennismaken? De privé fietsreis Het groene noorden is een aanrader!

Privé fietsreis Het groene noorden

Deze fietsvakantie is een prachtige tocht door het grootste natuurpark van Portugal, door de betoverende Minho regio, langs de Atlantische kust en ‘last best’ het romantische Porto. Je rijdt op een comfortabele hybride fiets met alle benodigde toebehoren. Om te zorgen dat je niet verdwaalt, krijg je ook een GPS-apparaat, een kaart en routeinformatie mee. Handig: je bagage wordt elke dag voor je naar het volgende hotel vervoerd. Je kunt dagelijks kiezen uit een licht of een wat zwaarder traject, met afstanden variërend van 33 tot 63 kilometer. Zo hou je ook genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Het is tenslotte vakantie. Onderweg logeer je in kleine, charmante hotels, zoals het bijzondere Design & Wine hotel in Caminha.

Kleinschalige fietsvakantie door Portugal

De eerste etappe is een fascinerende afdaling langs de begroeide rotshellingen van het natuurpark naar de Serra da Peneda. Verder fiets je door kleine dorpjes en maisvelden naar het oude vestingstadje Monçao aan de grensrivier Minho. De tweede dag omzomen de wijngaarden van de Vinho Verde je gedurende je tocht naar de kust. Maak een stop bij de vesting van Valença do Minho en bij het gerenommeerde wijnlandgoed Brejoeira-Palastes. Daarna fiets je langs de Atlantische kust en passeer je een aantal vissersdorpjes, waar het lijkt of de tijd heeft stil gestaan. Een schril contrast met het levendige Viana do Castelo aan de Lima rivier met haar rijke geschiedenis en een mooie binnenstad. Bezoek zeker de Santa Luzia kerk. Landinwaarts langs de Lima bereik je Ponte de Lima, een van Portugal’s oudste stadjes. De grensoverschrijdende pelgrimsroute naar Santiago de Compostela is bijzonder om mee te maken – en zo mooi! De volgende dag kun je in Vila do Conde mooie herenhuizen bewonderen. Of maak een strandwandeling na een diner van verse vis. Een eindsprint langs de kust brengt je in Porto, waar je midden in het toeristische centrum overnacht: in de oude volkswijk Ribeira aan de Douro.

Tip: kijk voor alle informatie over reizen in coronatijd op deze pagina: https://andolives.nl/mogelijkheden-vakantie-corona 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.