Tip: knooppuntenroute De Meinweg – 34 of 58 km vol natuur

0

Een en al natuur, da’s de knooppuntenroute De Meinweg in FietsActief nummer 8/9. Eigenlijk zijn het zelfs twee tochten, op een steenworp afstand van Roermond. Heerlijk om even heel vlakbij in het buitenland te zijn en volop dat vakantiegevoel te hebben. Je komt door Nationaal Park De Meinweg en het Grenspark Maas-Schwalm-Nette. Genieten maar!

Er zitten wat korte klimmetjes in: goed voor de kuiten!

Knooppuntenroute De Meinweg

De knooppuntenroute De Meinweg uit FietsActief nummer 8/9 bestaat uit een lange route van 58 kilometer en een korte route van 34 kilometer. Deze routes vind je niet online, maar alleen in het tijdschrift dat HIER IN DE WEBSHOP te bestellen is. De verzending van dit nummer is gratis! Hiervoor hoef je geen code in te voeren, de korting wordt automatisch berekend.

Wat kenmerkt de knooppuntenroute?

Voor FietsActief-begrippen is de route niet superlang, maar na afloop voel je je benen wel. Tenzij je de e-bike in de hoogste stand hebt gezet. De eerste vijftien kilometer zitten er namelijk flink wat korte klimmetjes in. Dat traject loopt voornamelijk door de bossen. Door de brand dit voorjaar is 15 hectare verwoest en daar zul je wellicht ook wat sporen van zien.

Vervolgens flaneer je even over open wegen door landelijk gebied, en bereik je via het schattige plaatsje Wassenburg het tweede genietstuk van de route: een kilometerslang, half verhard fietspad langs de Roer. Je doorkruist ook nog wat natuurgebieden, zwaait hier en daar naar een landhuis of kerk om als grande finale te eindigen bij een kasteel.

Knooppuntenroute De Meinweg

Ook in Duitsland loopt knooppuntenroute door

Tip
Onderweg zie je meerdere landgoederen, maar kasteel DAELENBROECK heeft als enige nog een burcht uit de dertiende eeuw. Nou ja, de voorburcht is dertig jaar geleden herbouwd, compleet met muur en toren. Het is nu een hotel en je kunt zelfs in de toren een suite boeken. In de kasteelhoeve ernaast vind je ook nog wat kamers en het restaurant dat erbij hoort. Al loopt er geen officiële knooppunten­route over het landgoed dat bij het kasteel hoort, FietsActief heeft deze plek er uiteraard wel ingefietst.

Knooppuntenroute De Meinweg

Op de achtergrond: de oude stadsmuur van Wassenberg

Met dank aan de routemaakster Monique van Klaveren, hier op een van de vele lekker landelijke paadjes op de route

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.