Fietsen in Hongarije: een groene en ongerepte bestemming

0

Zit je voorzichtig te mijmeren over een buitenlandse vakantie dit jaar? Wat denk je van fietsen in Hongarije? Het land biedt véél meer dan Boedapest, de bloeiende stad aan de Donau. Je vindt er een grote diversiteit aan natuurlijke landschappen en ongerepte natuur, een perfecte bestemming voor liefhebbers van groen toerisme . We tippen alvast twee plekken die natuurliefhebbers absoluut niet mogen missen!

Fietsen in Hongarije: Hortobágy National Park

Zo’n 200 kilometer ten oosten van de hoofdstad Boedapest vind je het Hortobágy Nationaal Park, het eerste nationale park van Hongarije. Het staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park wordt beschouwd als de grootste steppe van Europa. Met ruim 800 km² aan waterrijke natuurgebieden en eindeloos uitgestrekte vlakten is de aanwezigheid van de mens moeilijk te vinden. Karakteristieke huizen met rieten daken gaan op in de omringende natuur. Deze agrarische regio, met diepgewortelde tradities en bijzondere folklore, laat een heel andere kant van het land zien. Fietstip: de fijne site Bikemap heeft heel veel fietsroutes hier!

Het Balatonmeer met e-bike fietsexcursie

Op een uur rijden van het bruisende Boedapest ligt het grootste natuurlijke zoetwatermeer van Midden-Europa. Het Balatonmeer is maar liefst 79 kilometer lang en 15 kilometer breed. Gevoed door een dertigtal kleine bronnen en beekjes en omgeven door bergen en vlaktes biedt het meer je een grote verscheidenheid aan landschappen en activiteiten. Een ideale bestemming voor fietsers: er loopt een fietspad rondom het meer! Verschillende stranden, spa’s, diverse wateractiviteiten en vele wandelpaden – hier is genoeg te beleven. Bovendien zijn rondom het Balatonmeer veel wijngaarden te vinden. Fietstip: Baja Bikes heeft hier een leuke fietsexcursie van een hele dag. E-bikes zijn mogelijk! Kijk ook op WOW HUNGARY

Hortobágy National Park credits: WOW Hungary Balatonmeer credits: WOW Hungary

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.