Winnen: het aangrijpende boek De keuze van Edith Eger

6

Edith Eva Eger was zestien jaar oud toen ze in 1944 naar Auschwitz werd gedeporteerd. In De keuze deelt dr. Eger haar oorlogsherinneringen en de opmerkelijke verhalen van hen die zij sindsdien heeft geholpen als psycholoog. We mogen drie exemplaren weggeven!

De keuze – Leven in vrijheid

Toen Edith Eva Eger aankwam in Auschwitz werden haar ouders direct naar de gaskamer gestuurd. Edith zelf werd gedwongen om voor Mengele te dansen. Haar onverschrokkenheid hielp haar en haar zusje te overleven, al waren ze nog maar nauwelijks in leven toen het kamp eindelijk werd bevrijd. Edith Eva Eger is nu negentig en danst nog altijd.

In het boek doet ze uit de doeken hoe ze als psycholoog haar cliënten al jarenlang helpt om zich uit hun eigen gedachten te bevrijden, en hoe iedereen uiteindelijk voor vrijheid kan kiezen. Haar indrukwekkende en belangrijke verhaal is een inspiratie. Een prachtig boek om in te duiken na een middagje in vrijheid fietsen en afzien in de winterkou!

WINFORMULIER
Ook zo’n mooi boek winnen? Laat voor 31 januari je gegevens achter in dit WINFORMULIER!

 

Deel.

Over de auteur

6 reacties

  1. Interessant dat boek de Keuze, zie er naar uit om het te lezen.
    We zijn zelf in Auschwitz geweest en wil alles daarover lezen, al meerdere boeken over Auschwitz gelezen.

  2. Anneke pronk op

    iInterview met haar gezien bij de KRO en mijn belangstelling is gewekt in haar boek.

  3. Phoe klinkt als een heftig boek. Wat mij intrigeert in dit boek is de positiviteit waarmee ze uiteindelijk haar vrijheid heeft gevonden. Dat maakt dit boek voor mij toegankelijker om te lezen omdat veel oorlogsboeken vooral gericht zijn op de – logische – ellende. En juist dit boek lijkt mij interessant, juist omdat zij er iets positiefs van heeft weten te maken. En hoe zij dat heeft gedaan daar ben ik wel benieuwd naar. Maak graag een winkans.

  4. Het lijkt me een heftig en ook heel bijzonder en intrigerend boek. Ik zou het graag willen lezen, dus ik doe een poging!