Win het boek Nederland – Vakantie in eigen land (met fietsroutes!)

4

Ontdek onbekende gebieden, weg van de gebaande paden, met het boek het boek Nederland – Vakantie in eigen land. Voor een weekend weg of langere vakantie binnen de landsgrenzen, compleet met fiets- & wandelroutes, honderden foto’s en actuele informatie. We mogen drie exemplaren weggeven!

Nederland – Vakantie in eigen land

De reisgids Nederland – Vakantie in eigen land tipt 20 bijzondere regio’s voor een weekend weg of lange vakantie in Nederland. Denk aan Het Groene Woud, Middag-Humsterland en de Gelderse Poort. Reisjournalisten Marlou Jacobs en Godfried van Loo begonnen vorig jaar vlak na de eerste persconferentie van minister president Mark Rutte aan een trip door Nederland. Tijdens de lockdown van voorjaar 2020 reisden ze maar liefst 5.000 kilometer binnen de landsgrenzen, op zoek naar onbekende plekken met nog genoeg rust en ruimte. In het boek helpen ze je op weg met tientallen fiets- en wandelroutes en kaarten. Maar liefst 80 kleinschalige accommodaties werkten aan het boek mee om je ook ‘s avonds te kunnen laten genieten van rust en ruimte.

5.000 kilometer reizen door Nederland

Marlou en Godfried trekken normaal gezien de wereld over op zoek naar bijzondere bestemmingen zoals Iran, Montenegro, Oman en Armenië. Daarover publiceren ze uitgebreide reportages voor hun eigen reisgidsen, reisreport.nl en andere reismagazines. De lockdown was voor het duo aanleiding om met dezelfde journalistieke bril 5.000 kilometer in eigen land af te leggen.

Door corona zijn we steeds meer genoodzaakt vakanties in eigen land door te brengen. Maar is daar wel genoeg ruimte voor? Met die vraag begonnen de reisjournalisten in maart aan hun reis op zoek naar de mooiste plekken weg van de massa. Terwijl Nederland op slot ging, trok het stel te voet, per fiets of auto door natuurgebieden, dorpjes en landgoederen. Om geen tijd te verliezen en rekening te houden met de corona-maatregelen werd er in de auto gegeten en zo nu en dan zelfs geslapen.

WINNEN?
Ook zo’n mooi boek winnen? Laat voor 24 januari je gegevens achter in dit WINFORMULIER!

De auteurs van Nederland – Vakantie in eigen land

Deel.

Over de auteur

4 reacties

  1. Nederland is op alle plaatsen en gebieden prachtig!
    Het ene gebied leent zich meer voor fiets tochten dan het andere gebied.
    Wij wonen oa. in de omgeving van Reeuwijk, dit is bij uitstek een prachtig fietsgebied!

  2. Ron Witkamp op

    Nederland is een topland als het aankomt op wandelen of fietsen. Elke provincie heeft wel een of meerdere gebieden waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Wij wonen in Callantsoog en hebben het geluk van weidse polders en mooie bos en duin gebieden.

  3. Nederland heeft zoveel meer. Waarom ver weggaan als dichtbij zoveel verwondering geeft en je telkens doet verbazen wat een prachtige parels we nog steeds hebben. Heerlijke tijd om extra onder te dompelen in de natuur. De natuur geen energie en geneest en na een dagje fietsen voel ik me herboren. Ik ben benieuwd naar welke mooie plekken dit boek mij brengt….alvast wegdromen maar.