Virtueel reizen: de filmlocaties van The Crown

0

De immense populaire tv-serie The Crown gaat zijn vierde seizoen in. Het verhaal is inmiddels aanbeland in de jaren ’80 van de vorige eeuw, de periode van het bewogen huwelijk tussen Prince Charles en Princess Diana. De makers van de serie hebben de afgelopen jaren mogen filmen op een aantal bijzondere plekken in Groot-Brittannië. Leuk om even virtueel te reizen vanuit huis!

Reizen naar Groot-Brittannië zit er misschien nog niet in volgend jaar, maar vanuit onze luie stoel kunnen we toch genieten van de mooie plekjes met tv-serie The Crown. Kijk hier voor een paar iconische locaties uit het nieuwe seizoen, nummer vier alweer!

The Royal Yacht Britannia, Schotland

The Royal Yacht Britannia was te zien in seizoen 2, waarin Prince Philip de wereld rondtrok op het schip. In het nieuwe seizoen keert het koninklijk jacht terug in The Crown. De binnenscenes die je ziet, zijn niet gefilmd aan boord van Britannia zelf, maar in de studio. Daar kregen de makers alle medewerking met de beheerders van het schip om alles er zo realistisch mogelijk eruit te laten zien. Het echte schip ligt, na 40 jaar trouwe dienst voor de koninklijke familie, tegenwoordig permanent voor anker in Leith, Schotland waar het is uitgegroeid tot een populaire attractie.

Hatfield House, Hertfordshire

Het huis van de Marquis en Marchioness van Salisbury en hun familie. Onderdeel van dit grote en grootse landhuis is Hertfordshire is het Old Palace, dat ooit nog in het bezit was van koning Henry VIII. Hij liet hier drie van zijn kinderen opgroeien, onder wie de latere koningin Elizabeth de Eerste. Het was ook op deze plek dat zij voor het eerst te horen kreeg dat ze troon mocht bestijgen. Een toepasselijke filmlocatie dus voor The Crown dus. In de serie speelt Hatfield House de rol van het paleis van Queen Mary.

Knebworth House, Hertfordshire

Een bezoek aan Knebworth House is een wandeling door 500 jaar geschiedenis, zowel de echte als die van het witte doek. De familie Lynton bewoont dit huis als sinds de tijd van Tudors en elk familielid heeft in die jaren persoonlijke sporen nagelaten in het opvallende gebouw. De sprookjesachtige buitenkant, met zijn waterspuwers, torentjes en koepels is een geliefd decor voor films en series. Je ziet Knebworth geregeld in The Crown en ook bijvoorbeeld in The King’s Speech en Batman The Movie.

St Paul’s Cathedral, Londen

Lady Diana Spencer trouwde in 1981 met Prince Charles in de schitterende kathedraal van St Paul in Londen. Een onvergetelijk moment in de recente geschiedenis van de koninklijke familie dat wordt nagespeeld in seizoen vier van The Crown, waarbij de rol van St Paul’s wordt gespeeld door Winchester Cathedral. De echte St Paul’s Cathedral werd in 1711 gebouwd door architect Sir Christopher Wren en is sindsdien een van de opvallendste blikvangers van Londen. De beroemde koepel en de weelderige aankleding binnen kun je thuis bekijken met een virtual tour.

Caernarfon Castle, Wales

Te zien in seizoen drie, maar zo mooi dat we dit kasteel toch graag nog een keer apart vermelden (en die schitterende foto kunnen plaatsen). Het was hier, op de werkelijke locatie, dat de makers de scene filmden waarin Prince Charles zijn officiële titel van Prince of Wales kreeg. Het grote kasteel maakt deel uit van The Iron Ring, een serie kastelen in vergelijkbare stijl die Edward I in de 13e eeuw liet bouwen voor de verdediging van het land. Andere kastelen van die ring die je nog steeds kunt zien en bezoeken in Wales zijn onder andere Beaumaris en Conwy Castle.

Zin gekregen om vast een mooie fietsvakantie te gaan plannen, al is het maar vanwege de voorpret? Kijk hier voor de mooiste Britse fietsroutes!

Beeld: Visit Britain

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.