Weekendtip: Winterkasteel op het Muiderslot

0

Het Winterkasteel op het Muiderslot is dé manier om dit jaar in kerstsfeer te komen. Van 12 december 2020 tot en met 28 februari 2021 kun je bij het Muiderslot het winterse leven op een kasteel van vroeger ervaren. De lichtjes branden, de chocomelk is warm en er is van alles te doen en beleven voor jong en oud. Ook tijdens alle feestdagen is het kasteel open.

Ervaar hoe de vroegere bewoners in het Muiderslot overwinterden tijdens het Winterkasteel. In sprookjesboeken ziet het er altijd prachtig uit: knus rond het warme haardvuur en kaarsen die de sfeer compleet maken. Dat de realiteit soms heel anders was, zie en hoor je tijdens het Winterkasteel. Neem een gratis audiotour mee en maak een reis door de wintertijd van vroeger. Lekker op de fiets naar het Muiderslot? Met deze fietsroute maak je een mooie fietstocht naar het kasteel vanaf Amsterdam Centraal!

Coronaproof kerstevenementen op het kasteel

Op 15 en 16 december 2020 staat de beroemde Christmas Carol van Charles Dickens op het programma. Uiteraard gaat deze voorstelling alleen door binnen de geldende coronamaatregelen. Houd de agenda dus goed in de gaten. Ook is er tijdens alle feestdagen (25 en 26 december en 1 januari) muziek op de binnenplaats van het kasteel.

Het Muiderslot gaat in de kerstperiode speciaal open tijdens enkele winteravonden. Terwijl het buiten donker is, branden de lichtjes en de kaarsen. Geheel coronaproof kunnen bezoekers op eigen gelegenheid het sfeervol verlichte kasteel bezoeken. Snuif de winters van vroeger op aan de hand van de audiotour en bewonder de fraai gedekte tafels. Lees hier verder en boek je kaartjes voor een sfeervolle winteravond op het kasteel.

Of wandel mee over de vesting Muiderslot: op 22, 24, 29 en 31 december om 11 en 14 uur kun je mee met een kleinschalige tour door het unieke buitengebied rond het kasteel. Trek je warme winterjas en stevige schoenen aan en dompel je onder in natuur en cultuur. Reserveren is verplicht en kan hier binnenkort. De tour duurt een uur en kost 5 euro per persoon, exclusief geldig entreebewijs.

Op 30 en 31 december 2020 wordt er om 15.30 uur teruggeblikt op het afgelopen jaar. Geheel in stijl sluiten we het lastige jaar 2020 af met ‘snerttours’. Tijdens deze tours beleef je de aller slechtste rondleiding ooit! Wie durft? Naast kommer en kwel, valt er gelukkig ook wat te (glim)lachen. Na afloop van de snerttours ontvang je een leuke winterse verrassing…. Een snerttour kost 7,50 euro p.p. Reserveren is verplicht!

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.