De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Giant DailyTour E+ 1 BD Proefrit

0

In iedere editie van FietsAcief test technisch redacteur Menno Grootjans in de rubriek Proefrit een aantal fietsen. Van e-bike tot speed pedelec tot trekkingfiets. Hier zetten we de e-bikes op een rij. In het gratis e-bike gidsje dat je ontvangt bij FietsActief nummer 8/9 (verschijnt 4 december) kom je dit fraaie exemplaar tegen: de Giant DailyTour E+ 1 BD. ‘Pronkstuk is de eigen motor’, aldus Menno.

Giant Daily Tour E+ 1 BD

Een fiets die zich overal thuis voelt!

Giant DailyTour E+ 1 BD

De Giant DailyTour E+ is er in vier uitvoeringen: de 0 BD, 1 BD, 1 en 2. De verschillen zitten ’m in de onderdelengroep en de keuze voor een riem dan wel een ketting. Wij reden op de Giant DailyTour E+ 1 BD, uitgevoerd in de kleur ‘metallic navy’. Deze heeft een flink oversized aluminium frame, een geveerde voorvork, ­Schwalbe Marathon E-Plus-banden en een 8-speed naaf met een onderhoudsvrije Gates-riem. Verstopt in de onderbuis zit een EnergyPak Smart 625Wh-batterij. Pronkstuk is de eigen motor van Giant, de compacte SyncDrive Core middenmotor.

Lezen & bedienen

Links bij het handvat zit de nieuwe RideControl Ergo 2-unit. Het strakke ontwerp met ergonomische knoppen zorgt voor een eenvoudige bediening van standen en licht. Het duidelijke RideDash Evo-display, met instelbaar contrast, is in de stuurpen geïntegreerd en geeft aan hoeveel kilometer je nog ondersteuning hebt.

Giant Daily Tour E+ 1 BD

Duidelijk display met instelbaar contrast

Giant Daily Tour E+ 1 BD

De RideControl Ergo 2-unit

Keuze te over

Giant heeft zijn uiterste best gedaan om een superlekkere fiets te maken van deze E+ 1 BD. Eentje die zich overal thuis voelt. De zithouding is ontspannen, de DailyTour voelt lekker robuust aan en rijdt heerlijk. Er zijn vijf ondersteuningsniveaus: Power, Sport, Active, Basic en Eco. Voor een ‘gewoon’ ritje zijn de Eco en Basic prima. Wil je net wat meer ondersteuning, dan heb je aan keuze geen gebrek. Met een volle accu rij je maximaal zo’n 140 ­kilometer. Zodra je kracht zet op de pedalen, reageert de motor snel. Dat is mede te danken aan Giants PedalPlus 6-sensor technologie. Deze meet precies hoeveel kracht je uit­oefent, zodat de motor je de juiste ondersteuning kan geven.

Giant Daily Tour E+ 1 BD

Lekker, zo’n onderhoudsarme riem

Giant Daily Tour E+ 1 BD

Naafversnelling: ook al zo prettig onderhoudsvrij

Een echte automaat

Naast de vijf ondersteuningsstanden kun je ook voor automatische ondersteuning kiezen: de Smart Assist-modus. De motor detecteert in dat geval hoeveel ondersteuning nodig is en levert precies de juiste hoeveelheid energie. Mooi! Welke ondersteuning je ook kiest: de motor hoor je nauwelijks. We reden al met eerdere versies van de SyncDrive-motor, maar dit is de beste tot nu toe: stil, krachtig en soepel.

De Giant DailyTour E+ 1 BD kost € 3.499,- en is te vinden op de WEBSITE van het merk

Lees ook: Giant FastRoad E+ EX Pro Proefrit

Giant Daily Tour E+ 1 BD

Tas erop en gáán

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.