‘Outside is the best side!’ 5 redenen om te fietsen in de herfst

0

Met wat geluk hebben we de komende weken niet zoveel buien of wind, maar wel volop zon en dat lekkere, wat frissere temperatuurtje. Verleng dus je fietsseizoen door er lekker op uit te blijven gaan. Want buiten is het beter, of in goed Nederlands: outside is the best side! Daarom vijf redenen om te fietsen in de herfst.

fietsen in de herfst

Fotomomenten genoeg door het prachtige licht

Fietsen in de herfst

1. Rust
De zomerdrukte is voorbij, de paden zijn van jou! In het meest ideale geval tenminste. Hoe dan ook is het in het najaar een stuk rustiger op veel wegen en in veel populaire gebieden, vooral als je je fietsdag en -tijd goed uitkiest. Genieten van alle ruimte dus!

2. Kleur
Ook zo’n opkikker: alle kleuren die je tegemoet komen in dit seizoen. Van blad tot bos, van paddenstoel tot poel.

fietsen in de herfst

3. Licht
Het is alweer wat later licht en dus vroeger donker. Omdat de zon minder hoog staat betekent dat ook dat je veel langer kunt genieten van het ‘golden hour’: die tijd van de ochtend of vroege avond dat het licht op z’n mooist is. Ideale momenten om foto’s te maken!

Lees ook: Eenvoudige tips voor mooie foto’s

4. Fris
De hitte van afgelopen zomer was voor een hoop mensen wat veel van het goede. Zeker geen lekker fietsweer meer. Het kan ook gewoon te warm zijn, ondanks dat je nog wat rijwind hebt. En je kunt je er niet eindeloos op (ont)kleden bovendien. In de herfst kan de temperatuur heel aangenaam zijn: lekker fris en koel. Is het opeens wat te frisjes? Met een goed jack heb je dat zo opgelost.

5. Buiten
Laatste voordeel van fietsen in de herfst: je bent niet binnen maar buiten! Een beetje een open deur, maar als je niet gaat rijden, zit je voor je het weet weer best veel binnen. Terwijl naar buiten gaan zo goed is voor, tsja, alles eigenlijk. Outside is the best side!

Lees ook: 5 tips om lekker door te fietsen in het najaar

fietsen in de herfst

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.