Lifehacks voor fietsen: aluminiumfolie & fietsschoenen

1

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: met aluminiumfolie je fietsschoenen isoleren. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Aluminiumfolie & fietsschoenen
De een heeft er wat eerder last van dan de ander: koude voeten bij het fietsen. Dat kan soms hardnekkig zijn en heeft onder meer te maken met je doorbloeding. Naast warme sokken en ruime, fijne schoenen om mee te fietsen natuurlijk – je fietsschoenen – kan het volgende helpen.

Nadat je je sokken hebt aangedaan wikkel je een laagje aluminiumfolie om je voeten of in ieder geval om je tenen. Dat hoeft geen dik pak te zijn, gewoon een laagje. Daarna doe je je schoenen aan. Let op dat die dan niet te strak zitten, dat werkt averechts. De folie werkt als isolatiemateriaal en houdt zo warmte binnen en kou buiten. Ook houdt het eventuele wind en vocht van buiten tegen. Daardoor zouden je voeten langer warm moeten blijven.

Wist je dat…
De ene kant van een rol aluminiumfolie glanst meer dan de andere kant als gevolg van het productieproces. In de laatste fase, wanneer twee lagen folie ‘door de rollen’ gaan worden de buitenkanten die in aanraking komen met die persrollen glanzend. De binnenste lagen komen er mat uit. Die glanzende zijde reflecteert licht en warmte wat beter. Doe die kant dus op je voet.

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nlen we plaatsen ze in deze rubriek.

lifehacks voor fietsen

Multi-inzetbaar materiaal dat alu. Zo kun je door in wat laagjes folie te knippen je schaar licht slijpen. Ook is een prop alu een prima noodschuurspons

Deel.

Over de auteur

1 reactie