Weekendje weg in Vlaanderen? Zo zet je makkelijk een tocht uit

0

ADVERTORIAL

Vlak over de grens, in Vlaanderen, ben je er lekker even helemaal uit. Ga je bijvoorbeeld een weekendje, dan heb je verschillende mogelijkheden om een mooie tocht uit te stippelen. We zetten er een aantal op een rijtje!

vlaanderen

Het fietsroutenetwerk is eenvoudig en flexibel

Weekendje weg in Vlaanderen

1. Fietsknopennetwerk

Door heel Vlaanderen kun je fietsen van knooppunt naar knooppunt. Het fietsknooppuntennetwerk, of fietsroutenetwerk, is een eenvoudig en flexibel systeem. De mooiste fietspaden zijn gebundeld in een netwerk. Kruisen twee of meer van die paden elkaar, dan heb je een knooppunt. Je fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere, aangegeven met rechthoekige bordjes.
En zo kun je ook zelf een tocht samenstellen. Doe dat via een gekochte kaart of internet en noteer de nummers. Natuurlijk kun je onderweg je traject nog aanpassen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Kijk maar eens op  VLAANDEREN FIETSLAND

vlaanderen

Weidse uitzichten

2. Thematische fietslussen

Doe eens een kant-en-klare themaroute. Meestal worden deze tochten aangeduid met zeshoekige wegwijzers, in sommige gevallen lopen ze via fietsknooppuntennetwerk. Geen onderwerp zo gek of er bestaat een fietsroute over! Wat denk je van een Vredesfietsroute, Brouwerijroute, Goedendagroute of een Kastelenroute? Ook Emile Claus, Urbanus en Eddy Merckx kregen al een eigen themaroute.

vlaanderen

Volop plekken om af te stappen

Smakelijke tip
Geen betere plek dan Vlaanderen om je fietstocht af te sluiten met een lekker streekbiertje of een smakelijk streekgerecht op een lokaal terras of in een cafeetje. Proost!

3. LF-routes

In een weekendje kun je ook een deel van een langeafstandsfietsroute (LF-route) doen. Deze doorkruisen heel Vlaanderen. Je fietst vooral langs rustige binnenweggetjes en vrij liggende fietspaden. Wie weet doe je dan ideeën op voor een langere fietsvakantie in de regio. De organisatie Grote Routepaden heeft in Vlaanderen 1200 kilometer aan LF-routes. Ze zijn op uniforme wijze bewegwijzerd en sluiten aan op routes in Wallonië en de buurlanden. Ga voor een overzicht naar GROTE ROUTEPADEN.

Kijk voor meer informatie ook op VLAANDEREN VAKANTIELAND

vlaanderen

Je zou nog dagenlang willen doorfietsen

vlaanderen

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.