Authentiek vakantiehuis op de Veluwe: de Boerderij van Dreesje (+routetip!)

0

Verstopt in de bossen tussen Putten, Ermelo en Drie vind je op landgoed Oud Groevenbeek de negentiende eeuwse Boerderij van Dreesje. De boerderij is vernoemd naar de laatste bewoner: Dreesje van de Kamp, hier geboren en getogen. De boerderij is terughoudend gemoderniseerd en nog maar net te huur als vakantiehuis. Een prachtig authentieke uitvalsbasis voor een weekend fietsen op de Veluwe!

In de Boerderij van Dreesje beleef je behalve natuur ook cultuur. Een oorspronkelijk Veluwse boerderij als dit is een zeldzaamheid tegenwoordig. Op het boerenerf vind je naast de woning ook een bakhuis (waar je een kijkje kunt nemen), washuis en koetshuis. Om zoveel mogelijk oorspronkelijke elementen te bewaren is bij de renovatie van het woonhuis terughoudend omgegaan met modernisering. De grote deel, waar de keuken is ondergebracht, is nog in originele staat. Het moderne keukenblok combineert prachtig met de stoere balken van de schuur. Vanuit de deel kijk je zo in de voormalige knechtenkamer. Even bukken, dan zie je een draad lopen langs de balken: hier werden vroeger de staarten van de koeien aan opgehangen tijdens het melken! De knusse woonkamer met houtkachel onder de authentieke schouw maakt dit ook in de frissere maanden een fijn adresje.

Fietsen op Landgoed Oud Groevenbeek

Op het unieke landgoed Oud Groevenbeek ontdek je een villa, druivenkas, boerderij en statige beukenlanen. Centraal op dit bijzondere landgoed staat een theehuis waar je terecht kunt voor een hapje en drankje. Je kunt er prachtig fietsen langs bossen, bloemenveldjes, druivenkassen en houtstruwelen. Verrekijker mee, wie weet spot je reeën of wilde zwijnen! Ook vossen, dassen, spechten en ijsvogels leven op het landgoed. Het vakantiehuis huur je via Buitenleven Vakanties, een initiatief van de grootste Nederlandse natuurorganisaties (LandschappenNL, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer). Mooi: zo wordt de natuur en de vakantiewoning in stand wordt gehouden. Kijk op de site van Natuurmonumenten voor meer info over het landgoed.

Gratis fietsroute over de Veluwe

Een leuke fietsroute over het landgoed en de bossen van de Veluwe is de Fietsroute over de verrassende Veluwe van Natuurmonumenten. Die bossen zijn pas iets van de laatste eeuw, daarvoor was de Veluwe één stuifzandgebied. Deze fietsroute leidt je langs water, hei, boerenlandschap en kasteeltjes. Ook zie je natuurlijk heel veel natuur met vogels, dieren en planten die je bijna nergens anders tegenkomt. Langs het Veluwemeer zoeken in de winter duizenden kleine zwanen naar voedsel. In het voorjaar kleuren de velden er roze door de koekoeksbloemen en in de zomer kun je hier de zeearend spotten. De landgoederen Oldenaller in Putten en Oud Groevenbeek zijn verborgen pareltjes met statige landhuizen. De perfecte herfstroute!

Beeld: Pauline Joosten / Buitenleven Vakanties en Natuurmonumenten

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.