Nazomeren op Goeree-Overflakkee doe je zo

0

Wil je nog even lekker genieten van een trip in eigen land? Dat zomergevoel nog ietsje langer vasthouden? Dat kan! Goeree-Overflakkee – omringd door de Noordzee, de Grevelingen en het Haringvliet – ligt op een steenworp afstand van Rotterdam en biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor een korte nazomervakantie.

Goeree-Overflakkee: wel 25 kilometer zandstrand

Hollandse luchten, uitgestrekte polders en maar liefst 25 kilometer zandstrand. Geniet van de duinen, brede stranden bij de Noordzee en de Grevelingen bij Ouddorp en de Brouwersdam. Of van de leuke strandjes aan het Haringvliet. Het eiland heeft maar liefst 20 verschillende strandopgangen en ruimte genoeg! Maak een lange strandwandeling en geniet van de fraaie zonsondergang in zee. De hippe strandpaviljoens zijn doorgaans het hele jaar open.

Of je nu een natuurmens bent en lekker wilt uitwaaien, jezelf sportief wilt uitdagen of gewoon even tot jezelf wilt komen: Goeree-Overflakkee biedt voor ieder wat wils. Met haar rijke historie, leuke dorpen met gezellige straatjes, winkels, koffietentjes, lunchrooms en restaurants is het bij uitstek een plek om op te laden.

Ga op ontdekkingstocht

Goeree-Overflakkee is in 2019 – samen met Westvoorne, Schouwen-Duiveland en Veere – uitgeroepen tot beste duurzame natuurbestemming ter wereld. Als je ergens vogels kunt spotten en van de natuur kunt genieten, is het hier. Stap op je fiets en ga op ontdekkingstocht.

Een van de themaroutes is de Best of Nature-fietsroute. Deze route leidt je langs een aantal hoogtepunten op Goeree-Overflakkee. Onderweg geniet je van de uitgestrekte natuur, bijzondere stopplekken en de weidsheid van het gebied. Je fietst de route op basis van het fietsknooppuntennetwerk. Behalve een uitgebreid fietsroutenetwerk en diverse thema fietsroutes, heeft het eiland ook een fraaie mountainbikeroute. Alle routes zijn verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp (Bosweg 2).

Nazomer-trip op Goeree-Overflakkee

We hebben leuke B&B’s en prachtige vakantiewoningen, allerlei activiteiten en leuke arrangementen voor je op een rijtje gezet. Zo stel je heel gemakkelijk jouw nazomer-trip op Goeree-Overflakkee samen! Kijk op VISITGO voor het aanbod!

Goeree-Overflakkee

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.