Fietsen voor m’n eten genomineerd voor Tour de Force

0

Consumentenplatform Fietsen voor m’n eten is een van de drie genomineerden van de Tour de Force Innovatieprijs 2020. Deze prijs is een verkiezing van fietsinitiatieven, ideeën en producten die het stimuleren of het fietsgebruik en fietsverkeer makkelijker en veiliger te maken. De bezoekers van het Nationaal Fietscongres, op 3 september, kiezen de winnaar.

Fietsen voor m’n eten

De juryleden bestaan uit vertegenwoordigers van de Tour de Force, de Fietsersbond en de ANWB. Zij hebben de genomineerden bepaald op de punten innovativiteit, uitvoerbaarheid, reproduceerbaarheid en bereik. De winnaar ontvangt een bedrag van 10.000 euro om de uitvoering en groei te bevorderen.

Fietsen langs boerderijwinkels

Fietsen voor m’n eten is een informatiebron voor fietsers die hun boodschappen bij elkaar willen sprokkelen bij stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers. Het platform heeft inmiddels negen actieve regio’s, verspreid door Nederland. Lokale ‘voorfietsers’ zetten zich in om hun streek in kaart te brengen en anderen te motiveren om vaker de fiets te pakken voor de boodschappen. Uiteraard zoveel mogelijk rechtstreeks van de bron waar het geproduceerd wordt. Fietsen voor m’n eten streeft naar landelijke dekking, maar met regionale kracht door lokale inwoners als fietsende voorbeeld. Daarom zoek de organisatie meer van deze voorfietsers die hun regio willen activeren.

Fietsen voor m'n eten

Enthousiaste vrijwilligers!

Lokale ondernemers steunen op de fiets

Samengevat wat de jury zei: “Mooi origineel initiatief ‘van onderaf’ met veel positieve kanten.” Ze prees de verbinding met lokale ondernemers en zagen het als mooie manier om eenzaamheid tegen te gaan. De organisatie zou met de prijs een mooie professionaliseringsslag kunnen maken. Kijk voor meer informatie op Fietsen voor m’n eten  Aanmelden als voorfietser? Dat doe je HIER 

Beeld: Fotografie J.O. Voogt 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.