Winactie: gezond het najaar in met de boeken van James Wong

2

Werken aan je gezondheid is nog nooit zo belangrijk geweest als nu. Beweging is een belangrijk onderdeel: fietsen doet wonderen voor je weerstand en het versterkt je longen. Bereid je nog beter voor op het najaar met de boeken van James Wong, vol recepten om je weerstand te verhogen maar bijvoorbeeld ook om hoesten te verlichten. Wij mogen twee boeken weggeven!

Winactie: maak kans op een boek

Voor de meeste mensen zijn planten niet meer dan iets waarmee je de vensterbank, je tuin of balkon wat meer kleur en sfeer geeft. Maar planten vormen ook de basis van veel medicijnen: 50 procent van de belangrijkste merkgeneesmiddelen vindt zijn oorsprong in natuurlijke bronnen. James Wong ontdekte als kind op het Maleisische platteland, zittend op de keukenvloer, hoe zijn oma specerijen en felgekleurde wortels uit haar tuin gebruikte om drankjes van te maken. Van jongs af aan gebruikt hij planten voor zijn gezondheid.

De Heilzame Tuin

In het boek De Heilzame Tuin deelt hij zijn beste recepten, zoals een kersensiroop tegen kriebelhoest. Maar bijvoorbeeld ook een heel handige insectenspray (die nu eens wél lekker ruikt!), bodyscrubs, handcrème en lippenbalsem. Met een handige lijst van de 100 beste planten voor je gezondheid – kruiden, maar ook fruit en groenten. Gewoon te vinden op je vensterbank, in je tuin of in het tuincentrum. De bereiding is niet veel ingewikkelder dan je gewend bent van je dagelijkse avondmaaltijd. Bovendien weet je zeker dat het middel dat je gebruikt volkomen natuurlijk is, zonder schadelijke toevoegingen.

James’nieuwe eetbare tuin

Een logisch vervolg op De Heilzame Tuin is James’ nieuwe eetbare tuinVeel leuker dan het telen van de geijkte groentesoorten, en vaak zelfs makkelijker, zijn de meer exotische producten die vaak lastig verkrijgbaar zijn. Denk aan goji-bessen, heel gezond én makkelijk te telen in een moestuin, of zelfs op een balkon. Ook quinoa, saffraan, kiwi en groene thee blijken zeer goed te gedijen in de lage landen. Stap-voor-stap laat James zien hoe je ze laat groeien in je tuin, op je balkon of zelfs in de keuken. Mét natuurlijk weer recepten: cocktails met een twist, een salade met mini-komkommertjes die smaken naar limoen of de lekkerste gerechten met eigen geteelde kruiden. Kijk ook eens op zijn site voor leuke tips! Wist je bijvoorbeeld dat je champignons kunt omtoveren tot vitamine D-bommetjes door ze 2 uur in daglicht te leggen?

WINFORMULIER
Kans maken op een pakket van deze twee boeken? Laat hier je gegevens achter!

Beeld: James Wong

Deel.

Over de auteur

2 reacties