Leuk fietsadresje op Goeree-Overflakkee: Bed en Broodje Ouddorp

0

Bed en Broodje Ouddorp vind je in een verbouwde boerderij uit 1917, aan de rand van het pittoreske Ouddorp aan Zee. Op slechts 5 fietsminuten van het centrum & het Grevelingenmeer en 10 fietsminuten van de brede Noordzeestranden. Frisse, ruime B&B vakantiehuisjes met een privé opgang en tuin. Een perfect plekje voor een paar dagen uitwaaien, genieten en ontspannen.

Bed en Broodje Ouddorp bestaat uit twee B&B vakantiehuisjes in het voorhuis, eentje voor twee en eentje voor vier personen. Beide huisjes zijn lekker eigentijds ingericht en van alle gemakken voorzien. De koelkast is gevuld met alles voor een fijn ontbijt en iedere ochtend vind je vers broodjes & eitjes aan de deur. Op je houten privé veranda heb je een eigen zitje & picknicktafel. Je geniet er van de grote tuin met de hele dag zon, maar ook meer dan genoeg beschutting door de vele bomen. Een deel van de tuin is een echte bostuin. De buitendouche in de bostuin is een heerlijke plek om af te koelen na een mooie fietstocht!

Gratis fietsroutes bij Ouddorp

Op de site van de B&B vind je leuke tips voor de omgeving, zoals fietsroutes. Kijk ook eens op de site Fietsen in Ouddorp voor mooie routes, zoals de Tramroute ‘Kop van Goeree’. In 1909 werden de lijnen Middelharnis-Haven richting Ouddorp en Ooltgensplaat geopend. Door de betere bereikbaarheid ontstond er meer handel met het eiland. Tijdens de Watersnoodramp van 1953 zijn veel rails weggespoeld, bij het herstel bleek dat veel bielzen slecht waren. Reparatie werd te kostbaar, vandaar dat de lijn sloot in 1956. Dankzij de Deltawerken werd Goeree-Overflakkee met bruggen en dammen met het vasteland verbonden. Maar de eilandentram is niet helemaal verdwenen: als museumtram op de Punt West op de Brouwersdam is het een belangrijke toeristische trekpleister. Stap hier zeker even af!

Meer info: bedenbroodjeouddorp.com

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.