Lifehacks voor fietsen: fietshack creatief met duct tape

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: creatief met duct tape. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

fietshack

Creatief met duct tape… Maar die banaan..? Daarover onderaan meer.

Lifehacks voor fietsen

Creatief met duct tape
We breken hier een lans voor de welbekende duct tape. Redder in nood voor motorrijders die hun bagage vast moeten krijgen terwijl het bagagerek het half begeeft. Of voor automobilisten die een gebroken raam moeten vastplakken om heelhuids thuis te komen. En voor kampeerders of festivalgangers die luchtbedden, tenten en kapotte schoenen en kledingstukken moeten fixen’.

Duct tape is al ruim 100 jaar oud. De zelfklevende plakband op textielbasis is olie- en waterbestendig en hierdoor geschikt voor noodreparaties. Het is praktisch in gebruik omdat het in de lengterichting erg sterk is, maar toch makkelijk af te scheuren in de breedterichting.

Ideaal voor op fietsvakantie

Al met al: ideaal om mee te nemen op fietsvakantie. Oké ziet er niet mooi uit en het is ook niet bedoeld als blijvende oplossing, maar je kunt er wel een boel mee oplossen. Denk aan een gebroken spaak vastzetten. Of een rammelende bidonhouder op z’n plek houden. Een barst in je thermosfles plakken of je stuurtas, achtertas of welke tas dan ook repareren.

Duct tape is doorgaans te koop in rollen van 50 millimeter breed bij 50 meter lang voor zo’n 7,50 euro. Je hoeft onderweg natuurlijk niet een hele rol mee te nemen. Tip: maak zelf een klein rolletje door deze om bijvoorbeeld een kartonnetje van toilietpapier te rollen. Steek je zo in je bagage!

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nlen we plaatsen ze in deze rubriek.

De banaan: kunstwerk The Comedian

De met duct tape tegen de muur geplakte banaan hieronder is een kunstwerk dat eind 2019 een wereldwijde hit was. Er zijn drie versies van het werk The Comedian (what’s in a name) van de Italiaanse kunstenaar Maurizio Cattelan. Of eigenlijk waren, want de bananen zijn vergaan of opgegeten. Prijskaartje 120.000 dollar. De werken zijn verkocht. Waar duct tape al niet goed voor is!

fietshack

Kunstwerk ‘The Comedian’

 

 

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.