Tip voor fietsreizigers: de Nivon-natuuraccommodaties

1

Zoek je nog een fijn vakantieplekje in de Nederlandse natuur? Liefhebbers van het buitenleven kunnen hun hart ophalen bij de natuuraccommodaties van Nivon, die je door heel het land vindt. Van kampeerterreinen tot natuurvriendenhuizen: deze Nivon-parels zijn eenvoudig, betaalbaar en beschikbaar. Ontdek ze op de fiets met de nieuwe Natuurvrienden Fietsgids!

Nivon-natuuraccomodaties

De natuuraccommodaties van Nivon  zijn voor jong en oud en hebben alles wat je kunt wensen voor een zorgeloze staycation: natuur, ruimte en betaalbaarheid. Met de nieuwe versoepelingen rondom COVID-19 zijn er genoeg locaties en data beschikbaar voor een groene vakantie in eigen land. Helemaal leuk met de nieuwe Natuurvrienden Fietsgids. Fietsfanaat Marga Vodde stippelde daarvoor 18 afwisselende tochten uit tussen de 26 en 130 kilometer, die je ook kunt combineren. Start- en eindplaats zijn steeds een Nivon-accomodatie: een huis of kampeerplek.

Kamperen in het groen

Vanaf 1 juli zijn alle Nivon natuurkampeerterreinen weer geopend. De zeven verborgen parels zijn verspreid over natuurgebieden door heel Nederland. Overnacht bij een oude boomgaard in de Limburgse heuvels of aan de oeverlanden van het Groningse Leekstermeer. Ontspanning en natuur gegarandeerd.

Natuurvriendenhuizen

Liefhebbers van rust, schoonheid en ruimte zitten goed bij de natuurvriendenhuizen van Nivon. Huur een eigen kamer met het gezin, vrienden of partner en geniet van alles wat de omgeving te bieden heeft. Er zijn dertien natuurvriendenhuizen verspreid door het hele land, van de Noord-Hollandse duinen tot de Friese Wouden en de Utrechtse Heuvelrug. Met overnachtingen vanaf €14,20 per persoon per nacht is het budgetproof genieten in het groen.

Logeren in de natuur

Het bosrijke kampeerterrein en natuurvriendenhuis van Morgenrood grenzen aan het sprookjesachtige natuurgebied Kampina. Het natuurvriendenhuis de Banjaert in Wijk aan Zee heeft een eigen ingang naar het duingebied en werkt samen met de lokale surfschool. Meer waterpret is te vinden in de Biesbosch, met het op een eiland gelegen natuurvriendenhuis De Kleine Rug. Een leuke uitvalsbasis voor kanoërs. Iedere Nivon-locatie ligt in een unieke omgeving, waar gasten tot rust komen in de ongerepte natuur of juist actief bezig kunnen zijn in de buitenlucht.

 

Deel.

Over de auteur

1 reactie

  1. Jan van de Zedde op

    Ook wij hebben de laatste jaren in onze vakanties alle Nivon-locaties bezocht, zowel natuurvriendenhuizen als kampeerterreinen. Altijd afwisselend, in de natuur en met een fijne sfeer. Iedereen kan daar zichzelf zijn. Ideale en betaalbare vakanties in eigen land.