Lifehacks voor fietsen: fietshack elastiek & kabels

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: houd met een elastiek je kabels bij elkaar. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Fietshack elastiek & kabels
Heel veel fietsen hebben remkabels, schakelkabels en vaak ook nog stroomdraden. Die zitten soms in de weg, rammelen wat tegen elkaar aan en zijn gewoon vervelend aanwezig. Nieuwe fietsen worden vaak pasklaar geleverd met van die vasthoudclipjes om de kabels bij elkaar te houden. Alleen raak je die clipjes ook wel eens kwijt.

Je kunt dan op zoek gaan naar nieuwe in de winkel of online, maar je kunt ook even rond je wastafel of onderin je tas kijken, en zie: een elastiekje. Die kun je ook gebruiken. Of het nu een gewoon elastiekje is of een haarelastiek. Pak de kabels vast en leg het elastiek eromheen. Haal de ene lus door de andere, en doe dat nog een keer. Trek de boel aan en zo zit het vast. Niet supervast, maar wel zo dat ze bij elkaar blijven. Dat er nog wat beweging in zit is alleen maar fijn: zo breken de kabels en stroomdraad minder snel. Wil je opvallen? Gebruik dan een lekker kleurtje..

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Lees ook: Zo doe je langer met je fietsbanden

lifehacks voor fietsen

Dubbele lus voor de kabels

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.