Win de jubilieumeditie van het boek De Graanrepubliek

0

In FietsActief nummer 5, HIER te bestellen,  vind je een gratis streekgidsje over Oldambt, ook wel bekend als de Graanrepubliek. Ken je het boek van Frank Westerman over deze boeiende regio? De jubileumeditie is dé begeleider voor een vakantie in dit mooie fietsgebied. En wij mogen drie exemplaren weggeven!

De Graanrepubliek

De Graanrepubliek verhaalt over de twintigste eeuw in – toen nog – het grimmigste stukje Nederland. Aan de hand van de opkomst en ondergang van de Groninger graanbaronnen vertelt Frank Westerman hoe het boerenerf de afgelopen honderd jaar door de stormen van de geschiedenis is gegeseld. In het voetspoor van de machtige landbouwhervormer Sicco Mansholt reis je mee van de executieverkoop van de hoeve Torum in 1922 via het verzet in de Wieringermeer naar het naoorlogse Brussel en Berlijn, om weer uit te komen bij de kleidorpen achter de Waddendijk.

Auteursfoto: Lionne Hietberg

Jubileumeditie: extra hoofdstuk

Tien jaar na de verschijning van deze moderne klassieker pakt Frank Westerman de draad opnieuw op, met een extra hoofdstuk over de onderwaterzetting van een van de rijkste akkerbouwgebieden van Europa. In deze nieuwe editie nemen alle verhaallijnen een onverwachte, dramatische wending. We mogen drie exemplaren weggeven, vul hieronder het winformulier in! 

WINFORMULIER
Laat hier je gegevens achter om kans te maken op de jubileumeditie van De Graanrepubliek!

De Graanrepubliek

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.