Gazelle Medeo T9 HMB Proefrit

0

In iedere editie van FietsAcief test technisch redacteur Menno Grootjans in de rubriek Proefrit een aantal fietsen. Van e-bike tot speed pedelec tot trekkingfiets. Hier zetten we de e-bikes op een rij. Dit is de Gazelle Medeo T9 HMB e-bike: ‘Een fijne vrijetijdsfiets!

Gazelle Medeo T9 HMB

Gazelle is zo ongeveer de huisfiets van Nederland

Gazelle Medeo T9 HMB

De Gazelle is zo ongeveer de huisfiets van Nederland. Stokoud, gloednieuw, met motor, zonder motor, maakt niet uit: je komt Gazelles overal tegen. Met mooi weer zien we ze massaal op de fietsdragers staan, klaar voor een mooie dagtocht op de Veluwe of de Utrechtse Heuvelrug. Grote kans dat je ook een Medeo spot, want dit e-bikemodel is al een tijdje populair. Over de Medeo T10 lees je hier. Dit is de Medeo T9 . Overeenkomsten zijn het oversized aluminium frame, het aandrijfsysteem met derailleur, de ­schijfremmen en de vernieuwde Bosch Performance Line 3.0 motor. Is de T9 een goedkope uitvoering van de T10? Dat zou je kunnen zeggen als je puur naar de specificaties kijkt.

Comfortabel sportief

Het display op de T9 is eenvoudiger en de fiets heeft negen versnellingen in plaats van tien. Bovendien is bij de T9 de accu op de ­onderbuis (heren) of op de achterdrager (dames) gemonteerd – standaard zit er een 400 watt accu op, voor 200 euro extra krijg je er eentje van 500 watt. De T10 heeft een ingebouwde accu. Dat oogt strakker en zorgt voor een betere gewichtsverdeling. Logisch dat je daar iets extra’s voor betaalt. Voor de rijervaring maakt het niet bijster veel uit. De T9 is ­lekker sportief, de motor met vier ­standen is krachtig en reageert adequaat snel. Het verschil tussen Eco- en Tour-stand is voelbaar. Bij dezelfde snelheid ervaar je net wat meer ondersteuning. De zithouding is ‘comfortabel sportief’: je zit wat naar voren, maar zult niet verkrampt van je fiets afstappen. Je hebt voldoende versnellingen en krachtige schijfremmen. De voorvering helpt en op de 50 millimeter banden kun je met net wat minder luchtdruk rijden dan je gewend bent: dat levert ook extra comfort op. Kortom: een fijne vrijetijdsfiets! De Gazelle Experience Centers zijn weer open, dus probeer de T9 en T10 eens uit en kijk welke bij jou past.

Gazelle Medeo T9 HMB

De lasnaden op de T9

Gazelle Medeo T9 HMB

En de derailleur van de T9

Details
Bosch
De compacte Bosch Performance Line heeft een maximaal draaimoment van 63 Nm en geeft sterke ondersteuning bij een lage trapfrequentie. Handig bij het opstappen of ­heuvelop.

Gazelle Medeo T9 HMB

En de Bosch-accu op de T9

Aluminium
Het oversized aluminium frame heeft een 70,5° balhoofdhoek en 73° zithoekgeometrie. Samen levert dat ontspannen rijgedrag én een sportieve zit. De fiets voelt stabiel aan, en als je de bocht instuurt, reageert hij direct.

Gazelle Medeo T9 HMB

Tot slot: het stuur van de T9, lekker clean

Plussen & minnen

+ krachtige Bosch-motor
+ chique zwarte lak met grijze decals
– geen steekassen
– eenvoudige achterderailleur

De Gazelle Medeo T9 HMB e-bike kost € 2.499,- en is te vinden op de WEBSITE van het merk

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.