Op je reisverlanglijstje: fietsen in Engeland. Win een routeboekje!

7

Voordeel van deze tijd: je hebt de kans om volop inspiratie op te doen voor je eerstvolgende fietsvakantie. Deze afwisslende route in Zuid-Engeland bijvoorbeeld vermijdt grote steden en drukke wegen. Wel tref je glooiende heuvels, bossen, heide, kliffen en loslopende pony’s. Heb je wel zin om te fietsen en Engeland en wil je het routeboekje Veelzijdig Zuid-Engeland winnen? Vul het winformulier in onderaan de pagina!

fietsen in engeland

Zuid-Engeland heeft vele gezichten! (foto: Unsplash & Eric van der Horst)

Fietsen in Engeland

Routemaker Eric van der Horst van de website Fietsen in Engeland maakte een paar jaar geleden het routeboekje Veelzijdig Zuid-Engeland, een korte ronde van ongeveer een week – het is maar net hoe je het aanpakt. De route is 240 tot 270 kilometer lang in ieder geval. In FietsActief nummer 4 vind je de hele reportage. Daarin laten we Eric zelf ook aan het woord over de route. Deze beschrijft hij als volgt:

“Er zijn weinig plekken in Engeland waar je een mooi rondje kunt maken zonder dat je door grote steden of over drukke wegen fietst. Gelukkig kan het in dit deel van Zuid-Engeland wel. Het landschap is erg afwisselend: glooiende heuvels, bos, hei, kliffen… En wie wil er bovendien nou niet tussen de loslopende pony’s slalommen? Het lijken wel de heilige koeien van India. Zelf houd ik erg van deze tocht omdat je op de fiets een paar prehistorische plekken bezoekt. Dat heeft altijd iets speciaals. De stenen cirkels van Stonehenge en Avebury zijn zelfs Unesco Werelderfgoed. Maar het ringfort van Danebury vind ik het meest bijzonder. Vaak ben je de enige toerist op die mystieke plek. De Engelse marktstadjes geven vervolgens weer wat levendigheid aan je tocht.”

fietsen in engeland

Het mystieke ringfort van Danebury

Meer over Eric

Over zichzelf vertelt Eric: “Ik heb in totaal tien jaar in Engeland gewoond en daarvan twee jaar in New Milton bij Higcliffe. Ik werkte bij de Engelse kaartenuitgever Ordnance Survey en fietste twee keer per week naar mijn werk dwars door het New Forest. Anderen wilde ik ook laten meegenieten. Zo is dit eerste routeboekje geboren. Inmiddels heb ik ook de Hart van Engelandroute, de Coast to Coastroute en de Devonroute gemaakt. Nu ben ik bezig met een route van noord naar zuid. Je stapt in Newcastle of Hull van de boot en je eindigt al fietsend bij The Needles op het Isle of Wight. Ik hoop dat begin volgend jaar het boekje helemaal klaar is. Het maakproces vermaakt mij trouwens ook. Het is zo leuk om het eerst op je pc uit te pluizen en straks te gaan nafietsen.”

Alle informatie over de routeboekjes van Eric kun je vinden op fietseninengeland.nl
Het routeboekje Veelzijdig Zuid-Engeland kost circa € 18,95 maar kun je ook winnen!

WINFORMULIER
Win het routeboekje Veelzijdig Zuid-Engeland: we mogen er drie weggeven!
Klik op dit FORMULIER en vul het in om mee te dingen!

fietsen in engeland

Heel belangrijk in Engeland: de tuin! (foto: Eric van der Horst)

fietsen in engeland

De machtige kathedraal van Salisbury (foto: Eric van der Horst)

fietsen in engeland

Badhuisjes aan zee (foto: Eric van der Horst)

Deel.

Over de auteur

7 reacties

 1. ‘Heel belangrijk in Engeland: de tuin!’, schrijft Eric en ik zie de foto van de tuin met de prachtige roze rozen die de bewoners van het huisje ruimhartig delen met de omgeving. Wanneer ik de andere foto’s bekijk en met name die van de machtige kathedraal, dan valt mij op dat de bewoners van dát (gods)huis weinig delen met de omgeving. Het gebouw straalt wel macht en voornaamheid uit. Je moet het zien om te ervaren…

 2. Marianne Wapenaar op

  Graag win ik dit boekje. We zijn dol op Engeland en op fietsen.

 3. Wij zijn dol op Engeland en zijn er vaak geweest en hebben vele wandelingen gemaakt. Over twee weken krijg ik mijn nieuwe fiets en het lijkt mij leuk om door Engeland te fietsen ipv te wandelen. Zou een mooie inspiratie zijn om mee te beginnen. Ben benieuwd,

 4. Arie Koster op

  Het hele jaar kijken we uit naar onze Engeland-reis. Hoogtepunt is wel de Chelsea flower show. Wat een bloemenpracht! Vervolgens door naar ons huis in Lymington. Schitterend gelegen met uitzicht op het Isle of Wight. In onze beleving schijnt altijd de zon. We genieten er van de Engelse gastvrijheid en High Tea’s. Met een wandel- of fietstochtje lukt het steeds de aangekomen kilo’s kwijt te raken. Groeten van 2 fervente England-lovers.

 5. Mijn man en ik willen gaan fietsen in Engeland. GRAAG zou ik aanmerking willen komen voor het boekje om volgend jaar een fietstocht te gasn maken.

 6. Judith Prins op

  Hoi,
  De fietstocht die ik maakte, van de Westkust naar de Oostkust onder de Hadrianwall langs, was zo super gaaf! C2C route. Deze route startte voor mij vanaf Workington, via Lake district, naar New Castle.
  Wat zijn die heuvels daar verradelijk: steil omhoog.
  Een memorabele tocht.
  Judith

 7. wij komen al 50 jaar in g.b. en ken het behoorlijk goed. echter fietsen hier is een ander verhaal. gelukkig hebben ze tegenwoordig veel treinbanen omgetoverd tot fietspaden. geweldig. en fietsen langs de theems, een belevenis op zich.